28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Bakan Bayraktar duyurdu... Türkiye enerji sektöründe atağa geçiyor!

Bakan Bayraktar duyurdu... Türkiye enerji sektöründe atağa geçiyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Resmi Gazete'de duyurulan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) yarışma ilanına değinerek, 1200 megavatlık rüzgar enerjisi santrali (RES) ihalesinin açıklandığını belirtti. Ayrıca, 800 megavatlık güneş enerjisi santrali (GES) ihalesinin ise önümüzdeki hafta duyurulacağını açıkladı. Bu adımlar, Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki hedeflerine ulaşmak için atılan önemli adımlar arasında yer alıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Bayraktar duyurdu... Türkiye enerji sektöründe atağa geçiyor!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Edirne, Sivas ve Kırklareli'nde 5 projeye yönelik yayınlanan ve toplam 1200 megavatlık kapasiteye ulaşan RES projelerinin ardından gelecek hafta 800 megavatlık GES ihalesi açıklanacak.

YEKA RES-2024 yarışma başvuruları 21 Ocak 2025'te alınacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayraktar, Resmi Gazete'de yayımlanan ilana yönelik, "1200 megavatlık RES ihalesini ilan etmiş olduk. 800 megavatlık GES ihalesini de haftaya açıklayacağız. 2035 dahil olmak üzere her yıl en az 2 bin megavatlık YEKA ihalesi yapmak istiyoruz. Bu kapasiteleri hızlı bir şekilde devreye alacağız. Böylece 2035'te rüzgar ve güneşte 120 bin megavatlık kurulu güce ulaşacağız." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kabine bugün toplanacak

Kabine bugün toplanacak