09 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Bakan Bolat: İhracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmaya kararlıyız

Bakan Bolat: İhracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmaya kararlıyız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçıların finansmana kolay ulaşmasına yönelik çalışmaları sürdürmekte kararlı olduklarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Bolat: İhracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmaya kararlıyız
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bakan Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, reeskont kredilerinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan (TCMB) limit artışı konusuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ticaret Bakanlığı'nın İhracatçılara Destekleri

Ticaret Bakanlığı olarak ihracata yönelik uyguladıkları etkin destekler ve güçlü ticaret diplomasisi faaliyetleriyle ihracatçıların her daim yanında olduklarını belirten Bolat, "Ayrıca, finansmana kolay ulaşması için çalışmalarımızı sürdürmekte kararlıyız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası ile güçlü bir koordinasyon içerisinde çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Reeskont Kredilerindeki Günlük Limit Artışı

Daha önce 300 milyon lira olan reeskont kredilerinin günlük limitinin geçen yıl temmuz ayında günlük 1,5 milyar liraya, eylül 2023'te ise ilk seviyeye göre 10 kat artışla 3 milyar liraya yükseltildiğini hatırlatan Bolat, bugün ise TCMB'nin reeskont kredilerinin günlük limitini 4 milyar liraya yükselttiğini belirtti.

İhracatçılar Adına Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası'na ihracatçılar ailesi adına teşekkürlerini ileten Bolat, "Devletimizin bütün ilgili kurum ve kuruluşları ile koordinasyon içinde ihracatımızı artırmak üzere yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız 'Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda İhracat Yüzyılı' haline getirerek halkımızın gelirini ve refah seviyesini sürdürülebilir bir şekilde artırmaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya'da operasyon: Elebaşıları dahil 11 şüpheli yakalandı

Sakarya'da operasyon: Elebaşıları dahil 11 şüpheli yakalandı