18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Brent petrolün varil fiyatı haftaya 82,89 dolardan başladı

Brent petrolün varil fiyatı haftaya 82,89 dolardan başladı

Uluslararası piyasalarda brent petrolün varili 82,89 dolardan işlem görüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Brent petrolün varil fiyatı haftaya 82,89 dolardan başladı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Cuma günü Brent petrolün varil fiyatı, 85,35 dolara kadar yükseldi ancak günü 82,63 dolar seviyesinde tamamladı. Şu anda ise Brent petrolün varil fiyatı 82,89 dolara yükselmiş durumda. Diğer taraftan, Batı Texas türü ham petrolün varil fiyatı 78,82 dolardan alıcı buldu.

Doların Değer Kaybetmesi Petrol Fiyatlarını Etkiledi

ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekildiğini duyurması ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini açıklaması sonucunda dolardaki zayıflama, petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Bu durum, döviz kullananlar için petrolü daha cazip hale getirerek talebi artırabilir.

Fed'in Politika Faizleri İndirme Tahminleri

ABD Merkez Bankası'nın politika faizlerini indireceğine ilişkin tahminler, ekonomik hareketliliğin artacağı beklentisini güçlendirerek petrol fiyatlarını destekliyor. Fed Başkanı Jerome Powell da enflasyon verilerinin güven verici olduğunu belirterek fiyatları destekleyen faktörler arasında yer alıyor.

Çin Ekonomisi Endişe Yaratıyor

Çin'in ekonomik büyüme hızının beklentilerin altında kalması, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı ülkesinin petrol talebine ilişkin endişelere neden oluyor. Bu durum da petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketini sınırlayıcı bir etki yaratıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LGS tercih sonuçları açıklandı

LGS tercih sonuçları açıklandı