21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Köprüden önce son çıkış

Köprüden önce son çıkış

Yatırımcılar son dönemde altın büyük rağbet gösterirken uzmanlar gümüş için beklentiyi yüksek tutarak çarpıcı tahminlerde bulundu.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Köprüden önce son çıkış

Gümüş ABD Merkez Bankasının (Fed) varlık alımlarını azaltma sinyaliyle yılın üçüncü çeyreğini yüzde 16 düşüşle tamamladı. Ancak uzmanlar yılın son çeyreğinde gümüş için oldukça umutlu.

Gümüş, ABD Merkez Bankasının (Fed) varlık alımlarını azaltma sinyaliyle üçüncü çeyrekte yüzde 16'dan fazla düştü. Fiyatlar kritik 22.32 dolar bölgesine yakın seyrediyor. Son 20 yılın ekim ayında dip seviyesine inen gümüş 4. çeyrekte yeniden güç kazanacak. Uzmanlara göre kritik 22.30 dolar seviyesinin üzerinde kalırsa ons gümüşün önümüzdeki aylarda yükseliş şansı var.

Ancak 3’üncü çeyrekte hayal kırıklığına uğrayan yatırımcılar için iyi haber şu ki, daha önceki yıllardaki fiyat hareketlerine bakıldığında gümüşün genellikle ekimde yılın dip seviyesini yaptığı ve 4’üncü çeyrekte güç kazandığı dikkat çekiyor.

Son 20 yıllık hareketi hep aynı
Dünya'dan Evrim Küçük'ün haberine göre, ETFDailyNews yazarı Taylor Dart, gümüşün Aralık 2020 sonu itibariyle son 20 yıllık hareketini ortaya koyan grafiğin önemli ipuçları sunduğunu belirtiliyor. Bu yıl da grafikte olduğu gibi gümüşün yıla iyi bir başlangıç yaptıktan sonra şubat ayında ralli yaptığına dikkat çekiliyor. Genellikle martta test edilen zirve ise şubatta gerçekleşti. Gümüş daha sonra, mevsimsel olarak en zayıf dönemi olan Mayıs-Temmuz döneminden geçmeden önce, metal için tipik bir hareketle ikinci çeyrekte yeniden yükseldi. Ancak haziran ayındaki zayıflık üçüncü çeyrekte de devam etti.

Güçlü bir ralliye imza atabilir
Asıl önemli kısım ise, gümüşün genellikle ikinci yarının en düşük seviyesine gördüğü seviyenin sadece 1 hafta uzağında olması. Zira fiyatlarda en düşük seviye genellikle ekim ayının ikinci haftasında yaşanıyor. Bu modele göre, Aralık 2021 eğer Aralık 2020 gibi yol izlerse boğalar (yükseliş) güçlü bir ralliye imza atabilir.

Uzmanlar uyardı
Gümüş 22.0 dolar/ons destek ve 26.0 $/ons direnç seviyeleri arasında kritik bir kavşakta oturuyor. Metal bu alanı kısa vadede korursa bazı uzmanlara göre bir ralli mümkün. Analistler 22.32 doların altının piyasalara tehlike sinyali göndereceği uyarısı yapıyor. Commerzbank, fiyatların 100 haftalık hareket ortalamasının altına inmeye zorlayacak satışlar gelmesi halinde ons gümüşte hedef bölgenin birden bire 19.10 dolar olabileceğini söylüyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem için direkt orayı işaret etti

Deprem için direkt orayı işaret etti