19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi 27 Mayıs Pazartesi güncel Dolar ve Euro kuru

27 Mayıs Pazartesi güncel Dolar ve Euro kuru

Dolar kaç TL oldu? pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Haftanın ilk iş gününde Dolar ve Euro kuru ile ilgili ilk rakamlar geldikçe, araştırmalar daha da yoğunlaşıyor. Bir süre önce 6,15 seviyelerini test eden Dolar kuru burada çok fazla kalamamış, kısa süreliğine de olsa, 6 TL'nin altına düşmüştü. Peki, bugün Dolar kaç TL oldu? İşte, 27 Mayıs Pazartesi güncel Dolar ve Euro kuru...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
27 Mayıs Pazartesi güncel Dolar ve Euro kuru

Dolar kaç TL oldu? Haftanın ilk gününde en çok merak edilen konular arasında geliyor. Küresel piyasalarda Doların geçen haftayı düşüşle kapatması, bu hafta için birtakım beklentilere de yol açıyor. Bir süredir, yükselme trendinde olan Dolar kuru bu haftaya düşüle başladı. Dolarda sabah saatlerinde %0.20 oranında bir değer kaybı görülürken, Euroda bu oran %0.46 seviyelerinde gözlemleniyor. Peki, bugün Dolar kaç TL oldu? İşte, 27 Mayıs Pazartesi güncel Dolar ve Euro kuru...

27 Mayıs Pazartesi Bir ABD Doları

Alış: 6,0588 TL        Satış: 6,0609 TL

27 Mayıs Pazartes Bir Euro

Alış: 6,7897 TL         Satış: 6,7929 TL

ABD, İngiltere ve Avrupa başta olmak üzere bir çok küresel piyasanın bugün resmi tatil nedeniyle kapalı olması ile birlikte hacimlerin de düşük kalması bekleniyor.

Küresel piyasalarda dolar Cuma günü değer yitirmiş ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde olumlu bir hava yaşanmıştı. Cuma günü dolar/TL gerilerken, TL cinsi yatırım araçları genelinde de kuvvetli kazançlar görüldü. Ancak piyasalarda Türkiye’ye özgü negatif ayrışma trendi henüz kırılmış değil.

İstanbul seçimlerinin 23 Haziran’da yenilenecek olması, ABD ile ilişkiler, TCMB’nin rezervlerine yönelik endişeler piyasaları etkilemeye devam ederken, Türkiye’nin beş yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyetini gösteren CDS’ler en son 10 Eylül’de görülen 517 baz puanı test etmiş durumda.

Analistler devam eden riskler ve CDS’lerdeki yükselişin TL’de genel çerçevede baskı unsuru olmaya devam ettiğini belirtiyor.

ABD ile ilişkiler, devam eden seçim süreci, TCMB’nin rezervleri ve ekonomi yönetiminin attığı adımlar kaynaklı yurtiçinde devam eden risklerin yanı sıra ABD-Çin ticaret savaşları konusu da piyasada baskı yaratıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunanistan erken seçime gidiyor

Yunanistan erken seçime gidiyor