19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaştıkça 1000 TL'lik baram ikramiyesi amayı bekleyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl ilk defa Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen bayram ikramiyeleri, bu yıl da emekli, dul ve yetimler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Peki, Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?İşte, 2019 bayram ikramiyesi ödenme tarihleri...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? sorusu, son günlerin en çok merak edilen konuları arasında bulunuyor. İlk defa 2018 yılı Ramazan ve Kurban Bayramında ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi, bu yıl da heyecanla bekleniyor. Ramazan ayının son günlerinde gelindikçe, bayram ikramiyesine dair beklentiler artmış durumda. Maaşlarında haciz bulunsa bile bayram ikramiyesini alabailecek olan emekliler, bayram ikramiyesinin yatacağı zamanı yoğun şekilde araştırıyor. Bununla birlikte, Emekli bayram ikramiyesi bu yıl ne kadar?, Bayram ikramiyesini kimler alacak? ve Yeni emekliler de bayram ikramiyesi alabilecek mi? soruları da merak edilen konular arasında. Peki,  Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?İşte, 2019 bayram ikramiyesi ödenme tarihleri ve bayram ikramiyesine dair merak edilen tüm detaylar...

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Geçtiğimiz sene ödenmeye başlanan emekli bayram ikramiyeleri her yıl dini bayramlar öncesi verilmeye devam edecek. İkramiyeler yıl içinde Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde verilecek. Bu yıl yaklaşık 12.5 milyon kişi bin lira bayram ikramiyesi alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu bu hafta, 27-31 Mayıs'ta hesaplarda olacak emekli ikramiyelerinin tahsis numarasına göre ödeme gününü açıklayacak. 

Emekliler için bu yaz kazançlı geçecek. Hem kazançlarını artıracak hem de gelirleri yükseltecek talepler karara bağlanacak. Mayıs ve ağustosta 1.000 lira bayram ikramiyesi alacak emeklilerin, temmuzda da maaşı artırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam, memur emeklilerine de, yüzde 5 artış ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak.

Emekli bayram ikramiyesi bu yıl ne kadar?

Hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine, her yıl iki dini bayram öncesi 1.000 lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. Bu yıl Ramazan Bayramı 4-6 Haziran tarihlerinde. Emeklilere 1.000 liralık bayram ikramiyesinin mayıs sonuna kadar ödenmesi bekleniyor. Kurban Bayramı da 11-14 Ağustos’ta kutlanacak. İkinci ikramiyenin de 5-9 Ağustos’ta ödenmesi planlanıyor. Yine bu tarihe kadar emekli olanlar da 1.000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek.

Bayram ikramiyesini kimler alacak?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

Yeni emekliler de bayram ikramiyesi alabilecek mi?

Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanacak. Yeni emekliler, bu tarihten itibaren verilecek tüm bayram ikramiyelerini alabilecek, 2019’da 2 bin lirayı cebine koymuş olacak.

Kurban bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ağustos da emekliler için yine ikramiye ayı olacak. Emeklilere, bu yılın ikinci bayram ikramiyesi ödenecek. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta kutlanacak. Arefe günü de 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce, 5-9 Ağustos'ta ödenmesi bekleniyor. Yine bu tarihe kadar emekli olanlar da 1000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek. İlk ikramiyeden sonra emekli aylığı bağlananlar, 2019'u bin lira ikramiye ile kapatacak. İkramiye ödemelerinin yapılacağı kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ALES sonuçları açıklandı!

ALES sonuçları açıklandı!