25 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Gabar petrolü için tarih verildi: Ekonomiye olumlu yansıyacak

Gabar petrolü için tarih verildi: Ekonomiye olumlu yansıyacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez ülkelerine yapılan ziyaretin ardından ülkeye dönüşü sırasında Gabar petrolü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gabar petrolünün de Karadeniz gazı gibi süratle vatandaşın kullanımına sunulacağını ifade eden Erdoğan, 'Gabar petrolünün ekonomiye olumlu yansıması 2024'te başlar, süratle inşallah vatandaşımıza yansıyacak.' dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gabar petrolü için tarih verildi: Ekonomiye olumlu yansıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da keşfedilen petrol ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"GABAR PETROLÜ DE SÜRATLE İNŞALLAH VATANDAŞIMIZA YANSIYACAK"
Erdoğan, "Gabar'daki petrolün vatandaşın cebine nasıl bir katkısı olacak?" sorusuna, "Gabar'daki petrol henüz halkın cebine girmeye başlamadı. Şu anda çıkarma safhasındayız. Ve inşallah bunu çıkarıp da devletin, hazinenin kasasına, kesesine girmeye başladığı andan itibaren Gabar petrolü de süratle inşallah vatandaşımıza yansıyacak. İnşallah en uygunu, ideali neyse biz onu vatandaşımıza yansıtırız." cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında , "Karadeniz'deki gaz rezervi Ağustos 2020'de keşfedildi. Nisan 2023 itibariyle Faz-1 kapsamında planlanan 10 kuyu devreye alındı. Böylelikle de Karadeniz gazı sisteme dâhil oldu, evlerimizde kullanmaya başlandı. Nisan ayında konutlarda doğalgazı 1 ay bedava, 1 yıl boyunca da 25 metreküpe denk doğalgazı ücretsiz yaptıysak Gabar petrolü de sistemimize entegre edildiğinde vatandaşımıza bir yansıması mutlaka olacaktır. Keşfi yapılan petrolün sisteme girmesi, yakıt olarak kullanılması biraz zaman alacak." ifadelerini kullandı.

Gabar petrolü ve Karadeniz doğalgazının Aile ve Gençlik Bankasının kaynağı olacağını belirten Erdoğan, " Bu konuda Norveç modelini önemsiyorum. Aile ve Gençlik Bankasını bunun için kuruyoruz. Orada belli bir rezervi tutacağız. Bu rezervden aileler, gençler istifade edecekler. Bu da vatandaşlarımıza başka bir yansıması olacaktır." dedi.

GABAR PETROLÜ İÇİN BİR SÜRE VAR MI?

Gabar petrolünün ekonomiye olumlu yansımasının 2024'te başlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını şu ifadelerle bitirdi:

Şu anda günde 12-13 bin varil üretiyoruz. İnşallah 100 bin varile çıkacak ve dolayısıyla Türkiye üretimini ikiye katlamış olacak, 2024'ün sonuna kadar. Esas itibariyle devreye girme tarihi 2024 sonu diyebiliriz. Yaklaşık 100 kuyu açacağız. Şu anda Türkiye ve civar ülkelerdeki bütün sondaj makinalarını oraya yönlendiriyoruz. Dağlarda kilometrelerce yol yapılıyor. Çok hummalı bir çalışma var.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zorlu arazi koşulları için tasarlandı: 'SEYİT' görücüye çıkıyor

Zorlu arazi koşulları için tasarlandı: 'SEYİT' görücüye çıkıyor