27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası, çip şirketi Micron Technology'nin beklentilerin üzerindeki gelir tahmininin piyasalardaki yapay zeka iyimserliğini yeniden canlandırması ve ABD'de olumlu gelen ekonomik verilerin etkisiyle günü yükselişle tamamladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
New York borsası yükselişle kapandı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kapanışta Dow Jones endeksi 260 puan değer kazandı ve yüzde 0,62 artarak 42.175,11 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,40 artışla 5.745,37 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,58 kazançla 18.187,12 puana yükseldi.

ABD'de ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişeleri yatıştıran veriler ve çip şirketi Micron Technology'nin beklentilerin üzerinde gelir tahmininde bulunması sonrası pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendi.

Ülkede bugün açıklanan verilere göre, ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3 ile tahminler dahilinde büyüme kaydetti.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı da 21 Eylül ile biten haftada 218 bine gerileyerek 4 ayın en düşük seviyesine indi ve piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularında yaşanan beklenmedik düşüşün işten çıkarmaların hala düşük seviyede kaldığına işaret ettiğini ve iş gücü piyasasının durumuna ilişkin endişeleri azaltabileceğini belirtti.

Kurumsal tarafta ise çip şirketi Micron Technology'nin gelecek yılın ilk çeyreğine ilişkin beklentilerin üzerinde gelir tahmininde bulunması sonrası şirketin hisseleri yüzde 14,7 değer kazandı.

Analistler, Micron Technology'nin açıklanan gelir tahmininin yapay zeka teknolojisinde kullanılan çiplere yönelik talebin güçlü olduğu şeklinde yorumlandığını ve çip endüstrisinin geleceğine yönelik umutları beslediğini aktardı.

Yapay zeka konusundaki iyimserlik diğer çip şirketlerinin hisselerini de yukarı çekti. Advanced Micro Devices'ın hisseleri yüzde 3,4 ve Broadcom'un hisseleri yüzde 1,5 yükseldi.

Super Micro Computer'ın hisseleri ise ABD Adalet Bakanlığının şirkete yönelik soruşturma başlattığına ilişkin haberlerin ardından yüzde 12,2 düştü.

Fed yetkililerinden gelen açıklamalar da piyasaların odağında olmaya devam ederken bugün gözlerin çevrildiği Fed Başkanı Jerome Powell konuşmasında para politikası ve ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmede bulunmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde yeni düzenleme

Kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde yeni düzenleme