Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Türkiye'nin komşu ülkelere ihracatı %11,6 arttı: 11,6 milyar dolarlık rekor rakam!

Türkiye'nin komşu ülkelere ihracatı %11,6 arttı: 11,6 milyar dolarlık rekor rakam!

Türkiye'nin ocak-haziran döneminde yaptığı komşuları İran, Yunanistan, Irak, Gürcistan, Suriye ve Bulgaristan'a olan ihracatı önceki yıla göre yüzde 11,6 artarak 11,6 milyar dolara ulaştı. Bu artış, Türkiye'nin dış ticaretindeki olumlu gelişmelerin bir yansıması olarak dikkat çekiyor. Bu veriler, ülkenin ekonomik ilişkilerini komşu ülkelerle güçlendirmeye devam ettiğini gösteriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin komşu ülkelere ihracatı %11,6 arttı: 11,6 milyar dolarlık rekor rakam!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin bu yılın ilk 6 ayında ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 artarak 125 milyar 446 milyon dolara ulaştı. Bununla birlikte, Türkiye'nin komşu ülkelere ihracatında da önemli bir artış gözlendi.

Türkiye'nin Komşularına Yaptığı İhracat Arttı

Türkiye, ocak-haziran döneminde İran, Yunanistan, Irak, Gürcistan, Suriye ve Bulgaristan gibi komşularına toplamda 11 milyar 630 milyon 503 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 10 milyar 419 milyon 867 bin dolar düzeyindeydi, bu da komşulara yapılan ihracatın yüzde 11,6 arttığını gösteriyor.

Irak'a Yapılan İhracat En Yüksek Seviyede

İhracatta öne çıkan ülkeler arasında 5 milyar 35 milyon 697 bin dolarla Irak, 2 milyar 60 milyon 678 bin dolarla Bulgaristan, 1 milyar 558 milyon 499 bin dolarla Yunanistan, 1 milyar 151 milyon 886 bin dolarla Gürcistan, 1 milyar 120 milyon 180 bin dolarla İran ve 703 milyon 560 bin dolarla Suriye bulunuyor.

Yunanistan ve Irak'a Yapılan İhracatta Artış Gözlendi

Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla artış yüzde 18,2 ile Yunanistan ve yüzde 17,2 ile Irak'a yapılan ihracatta gözlendi. Türkiye'nin bu ülkelere olan ticaretinde belirgin bir artış yaşandığı görülüyor.

Kimyasal Ürünler Komşulara En Fazla Satılan Kategori Oldu

Türkiye'nin komşularına yaptığı ihracatın sektörlere göre dağılımına bakıldığında, "kimyevi maddeler ve mamulleri" sektörünün başı çektiği görülüyor. Bu sektörden 6 komşu ülkeye toplamda 1 milyar 690 milyon 451 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Komşuları ve Ticaret İlişkileri

Türkiye'nin kara sınırları üzerinde bulunan 8 komşusu arasında İran, Yunanistan, Irak, Gürcistan, Bulgaristan, Nahçıvan ve Ermenistan yer alıyor. Türkiye ile Nahçıvan arasındaki ticaret verileri hesaba katılmazken, Ermenistan ile doğrudan ticaret yapılmadığı biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırkpınar'da ön eleme günü

Kırkpınar'da ön eleme günü