18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Türkiye'nin rüzgar enerjisi ihracatı 10 yılda iki katına çıktı

Türkiye'nin rüzgar enerjisi ihracatı 10 yılda iki katına çıktı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı İbrahim Erden, Türkiye rüzgar enerjisi sanayisinin ülkenin ihracatına katkısının özellikle son 10 yılda artış gösterdiğini açıkladı. Erden, "2023 itibarıyla üretilen artı değer 2,2 milyar dolar seviyesine ulaştı" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin rüzgar enerjisi ihracatı 10 yılda iki katına çıktı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden, rüzgar sektöründen en fazla ihracat yapılan 6 ülkenin tamamının Avrupa Birliği (AB) üyesi olduğunu dile getirdi.

AB Ülkeleri Türkiye'nin Rüzgar Enerjisi Stratejik Ortaklığını Güçlendiriyor

Erden, AB ülkelerinin ihracatta öne çıkmasının Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa için stratejik bir rol üstlendiğini belirtti. TÜREB Sanayi Envanteri'ne göre, Almanya, İspanya ve Portekiz gibi gelişmiş rüzgar sanayisine sahip AB ülkelerinin Türkiye'nin rüzgar sanayisinin rekabet gücünü gözler önüne serdiğini söyledi.

Üretilen Değer 2,2 Milyar Doları Aştı

Erden, Türkiye'nin rüzgar sanayisinin artan ihracat yoğunluğuyla ülke ekonomisine olumlu katkı sağlamaya devam edeceğini vurgulayarak, “Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün ülkenin dış satımına katkısı özellikle son 10 yılda arttı. 2023 itibarıyla üretilen değer 2,2 milyar doları aşmış durumda. Türkiye'nin rüzgar sanayisi, dışa yönelik üretimiyle Türkiye ekonomisine olumlu etkiler sunmaya devam ediyor. Biz TÜREB olarak sektörümüz adına bu konuya büyük önem veriyoruz. Yerli sanayimizin gücünü daha da belirgin kılmak ve özellikle COVID-19 pandemisi sonrasında herkesin tecrübe ettiği 'tedarik zinciri kırılganlığına' özellikle Avrupa ülkeleri için en uygun cevabı verebilecek konumda olduğumuzu vurgulamak istiyoruz” dedi.

Coğrafi Yakınlık Üretimde Önemli Bir Etken

Erden, Türkiye'de üretim yapan şirketlerin Avrupa ve diğer bölgelere coğrafi yakınlığının önemli olduğunu belirterek, "Enercon, Nordex, TPI Composite, CS Wind, Beyçelik Gestamp gibi uluslararası şirketler ile Ateş Çelik, Çimtaş, AEMOT gibi güçlü yerli şirketlerimiz ihracatta önde gelen isimler arasında yer alıyor. Avantajlı coğrafi konumumuz, dünya standartlarında üretim yapan güçlü sanayimiz, eğitimli iş gücümüz ve Türk insanının 'çözüm odaklılık' özelliği, rüzgar sanayisinin gelişimine harika bir katkı sağlıyor. Bu faktörlerle sektörümüzü uluslararası alanda güçlü bir şekilde temsil etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bomba transfer! Fırat Çelik, Kızılcık Şerbeti kadrosunda!

Bomba transfer! Fırat Çelik, Kızılcık Şerbeti kadrosunda!