15 Kasım 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman? e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru şartları nedir?

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman? e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru şartları nedir?

Okullar yeni sezon için hazırlanırken ücretli öğretmenlik yapmak isteyen birçok kişi e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru şartları merak ediyor. Okullarda boş kalan ve kadrolu öğretmenlerin olmadığı yerlerde boşluklar ücretli öğretmenlerle doldurulacak. Peki, Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman? Detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman? e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru şartları nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) ücretli öğretmenlik yapmayı planlayanlar, okullardaki boş kalan alanları doldurmak istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Kararın ilgili maddelerine göre 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı için ek ders ücreti karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmesi yapılacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI 2021 NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okullarda yer alan kadro boşluğuna göre değerlendirmeye alacağı ücretli öğretmen başvurusu için iki adımda başvuru mümkün olabilecek. Ücretli öğretmenlik başvurusu Temmuz ayı itibariyle pek çok ilde alınmaya başlanacak.

e-DEVLET ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak olan vatandaşlar, şu adımları takip edecek;

1-Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.
2- İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.

 3- Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.

4- Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılmalıdır.

5- 'Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.' bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.

6- İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelisiniz.

7- Zorunlu olmamakla birlikte KPSS bilgileri yıl ve puan bilgisi tercih edilerek ekle ve kaydete basılmalı ve işlem sonlandırılmalıdır.

Görevlendirildiğiniz takdirde mezuniyet belgelerinizi ilgili ilçe ya da il milli eğitim müdürlüğüne ibraz etmeniz gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kapalı Maraş'ın yüzde 3,5'lik bölümünün açılımı sağlandı

Kapalı Maraş'ın yüzde 3,5'lik bölümünün açılımı sağlandı