21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? KYK, Vergi, SGK borç yapılandırma başvuru nasıl yapılır?

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? KYK, Vergi, SGK borç yapılandırma başvuru nasıl yapılır?

Öğrenim ve katkı kredisi borçları, Trafik ve idari para cezaları, motorlu taşıtlar vergisi gibi borçlar e-devlet üzerinden ödeniyor. 2021 borç yapılandırma bitti mi? Borç yapılandırmaya başvurmayan vatandaşlar da borç yapılandırma son başvuru tarihi ne zaman diye merak ediyor. Dikkat! Vergi ve ceza borçlarına yönelik 'borç yapılandırma' için son günler...

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? KYK, Vergi, SGK borç yapılandırma başvuru nasıl yapılır?

Vergi borcu yapılandırma başvurusu son gün ne zaman? Vergi borcu yapılandırmasına başvuracak olan vatandaşlar araştırmalarında konuya yer veriyor. GİB vergi borcu yapılandırma başvurusu 2021 nasıl yapılır? KYK, Vergi, SGK borç yapılandırma başvuru nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

VERGİ BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURU SON GÜN NE ZAMAN?

Devlete borcu olan milyonlarca kişi 2021 borç yapılandırma fırsatından yararlanarak borçlarının büyük bir kısmından kurtuldu. Vadesi dolduğu halde ödenmeyen borçların yapılandırma bnaşvurusu son günü 30 Eylül 2021.

vergi

BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURULARI NEREYE YAPILIR?

Borç yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenler 30 Eylül'e kadar Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-Devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla başvurularını yapabilir.

2021 BORÇ YAPILANDIRMA HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Devlete borcu olan vatnadaşlar 2021 borç yapılandırma başvurusuile borçlarının ağır yükünden kurtulabilir. İşte yapılandırılan borçlar;• Vergi ve Ceza Borçlarının Yapılandırılması
• SGK Prim Borçlarının Yapılandırılması,
• Matrah ve Vergi Artırımı,
• İnceleme ve Tarhiyat Aşamasında Bulunan Kamu Alacaklarına Başvuru,
• İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi,
• Pişmanlıkla Beyan,
• Davalı Borçların Sonuçlandırılması,
• Yeniden Değerleme,
• Motorlu Taşıtlar Vergisi,
• Öğrenim ve katkı kredileri,
• Trafik İdari Para Cezaları,
• İdari Para Cezaları,

UZMANINDAN UYARI

SGK Malatya Müdür Vekili Mehmet Kahraman, 9 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı yapılandırma kanunu ile ilgili bilgi verdi. 

Yapılandırma kapsamına giren borçlar, başvuru süresi ve ödeme usulleri gibi konularda bilgiler veren Kahraman, SGK borçlarının yeniden yapılandırılma işlemlerinin 30 Eylül 2021 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, yapılandırmaya başvuracak vatandaşların son günü beklemeden başvurmalarını yapmalarını istedi.

7326 sayıl kanun ile SGK borçlarının yeniden yapılandırılması işlemleri ile ilgili açıklamalarda bulunan ve kapsama giren borçları sıralayan Kahraman şöyle konuştu:

“2021 Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş sigorta primleri, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, fiil tarihi 30 Nisan 2021 ve öncesi olan idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu borçları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan borçları, BAĞ-KUR sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan borçları, isteğe Bağlı ve Topluluk sigortası primleri, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510 sayılı kanunun Ek-5 ve Ek-6’ncı maddeleri ile 2925 sayılı kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primleri, 6183/48’nci madde kapsamında taksitlendirilen borçları yapılandırılmaktadır."

"30 Nisan 2021 ve öncesinde tamamlanmış ve fark prim borçları 01.11.2021 tarihine kadar tebliğ edilmiş olan özel bina inşaat ve ihale konusu işlere ilişkin fark prim borçları da yapılandırılmaktadır."

GSS BORÇLARININ NE KADARI SİLİNECEK?

GSS prim borçlarının da başvuru şartı aranmaksızın otomatik yapılandırma işlemine tabi tutulduğunu vurgulayan Kahraman, “2021 Nisan ayı ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası prim borçları aslının 31 Aralık 2021 tarihine kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve zammının tahsilinden vazgeçilecektir. Bugüne kadar Gelir Testine hiç başvurmamış genel sağlık sigortalılarının ise 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları gerekmektedir. Gelir testine başvuranların, Hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin 1/3’ü altında olduğunun tespit edilmesi halinde GSS borçlarının tümü silinecektir” ifadelerini kullandı.

BORÇLAR KAÇ AYDA BİR ÖDENECEK?

Yapılandırılan borçların ödeme yollarından da bahseden Kahraman, “Yapılandırmadan yararlanmak için 30 Eylül 2021 tarihine kadar başvuruda bulunulması ve yapılandırılan tutarın peşin veya ilk taksitinin en son 30 Kasım 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, 2 taksitle ödemede ise yüzde 50’si silinecektir. Son ödeme tarihinin tatile denk gelmesi halinde ödeme süresi takip eden ilk iş günü mesai sonunda bitecektir. Müracaattaki taleplerine göre yapılandırma borçları 6, 9, 12, 18 taksitle 2 ayda bir olmak üzere ödenebilecektir” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arka Sokaklar Alp Korkmaz kimdir, kaç yaşında nereli? Alp Korkmaz hangi film projelerinde oynadı?

Arka Sokaklar Alp Korkmaz kimdir, kaç yaşında nereli? Alp Korkmaz hangi film projelerinde oynadı?