20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler ABD'nin iddiası sonrası bağımsız soruşturma çağrısı

ABD'nin iddiası sonrası bağımsız soruşturma çağrısı

Irak Konseyi istihbarat kötüye kullanımı, AB konsey toplantısında toplandı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'nin iddiası sonrası bağımsız soruşturma çağrısı

AB dışişleri bakanları yaptığı açıklamada, ABD’nin, İran’ın geçen hafta iki Körfez tankerine saldırının gerisinde kaldığını ve Pazartesi günü yapılan toplantıya katıldığı iddiası ikna edici değildi

AB ülkeleri arasında bağımsız bir BM soruşturması için güçlü bir destek vardı ve daha fazla kanıt çağrısında bulundu. İngiltere, Trump yönetiminin hattını desteklemesinde göreceli olarak izole edildi.

Dışişleri bakanlarından biri yaptığı açıklamada, ABD’nin Irak’taki istihbarat kötüye kullanılmasının şüpheci olma nedeni olarak çağrıda bulundu, çünkü 28 ülkenin temsilcileri konsey toplantısında bulundular.

Bakanlar, öğle yemeğinde Umman Körfezi'ndeki olayı, Sudan ile, Küba ile ticaret politikasını ve Venezüella'daki durumu ana gündemde görüşecekler.

Alman dışişleri bakanı Heiko Maas olayla ilgili, AB 'nin “bilgi toplamaya devam ettiğini” belirtirken, Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok ise, Hollanda’nın “yapılabilecek her türlü açıklama ile ilgilendiğini” belirtti.

İran ise, '10 gün içinde 'bombayı önlemek için uranyum sınırını ihlal etmekle tehdit ediyor. İran, Umman Körfezi saldırısı nedeniyle gerginliklerin artacağını söylerken, İngiltere elçisinin gelmesi çağrısında bulundu.

Corbyn, İran'ın tanker saldırısı iddiası üzerine 'güvenilir deliller' çağrısında bulunurken,
“Amerikan ve İngiliz istihbarat servislerinin bulgularını biliyoruz ki bu sizin neredeyse kesin olabileceğinizi varsayıyor. Bunu bilgimizle karşılaştırıyoruz. Bu konuda çok ama çok dikkatli ilerlemeniz gerektiğini düşünüyorum ” açıklamasında bulundu.

“16 yıl önce olduğu gibi, Orta Doğu'da bir sorunu silahlarla çözebileceğinize inanmak gibi bir hata yapmamanız gerektiğine ikna oldum” dedi.

Fin mevkidaşı Pekka Haavisto, herhangi bir sonuca varmadan önce AB devletlerinin “tam kanıtlara” sahip olmasının önemli olduğunu söyledi.

“Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Guterres'in çizgisini çok destekliyorum, tüm gerçekleri masaya koymak için uygun bir soruşturma yapıldı ve sonrasında gerçekte ne olduğunu görebildik, bunun arkasında kim var” dedi. 'Bence çok ilgili bir etkinlik ama önce tüm detayları öğrenelim.' açıklamalarında bulundu.

İtalya dışişleri bakanı Enzo Moavero: “Dünyada barış ve istikrar için bir yol bulmak için yer olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İran'ın saldırının arkasında olduğuna dair kesin bir kanıt olmamasına rağmen ABD, patlamamış bir mayını tankerlerden çıkardığını gösteren bir İran devriye botu olduğunu iddia eden bir video paylaştı.

Ancak İngiltere’nin İran’ın saldırının ardında olduğuna inanıp inanmadığını sordu, İngiltere’yi toplantıda temsil eden dışişleri bakanı Harriet Baldwin şu açıklamalarda bulundu: “Şimdi yapıyoruz, hafta sonları, İran’ın bu olduğundan neredeyse emin olduğumuz sonucuna vardık. bu nedenle bu önemli uluslararası su yolunun uluslararası nakliyeye açık kalmasını sağlamaya hazırız. ”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Egzama nedir?

Egzama nedir?