22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Bir Öğretmenin Hangi Okulda Görev Yaptığını Öğrenme Yolları 2024

Bir Öğretmenin Hangi Okulda Görev Yaptığını Öğrenme Yolları 2024

Bir öğretmenin hangi okulda görev yaptığını öğrenme yolları nelerdir? Geçmişte görev yapılan okullar nasıl bulunur?

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bir Öğretmenin Hangi Okulda Görev Yaptığını Öğrenme Yolları 2024
KAYNAK: Haber Merkezi

2024 Yılında bir öğretmenin hangi okulda görev yaptığını öğrenme konusunda pek çok yol bulunmakta. Söz konusu yollardan hepsi kesin sonuç veremese de bazı yöntemler kesin sonuç almanız için gerekli olan tüm bilgileri sağlayacaktır.

Özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile birlikte eski tanıdıkları ve ne iş yaptıklarını, nerede çalıştıklarını öğrenmek daha basit bir hâl almaya başladı.

Bir öğretmenin güncel olarak görev yaptığı yeri bulmak da söz konusu kolaylıklar sayesinde mümkündür. Ancak, kimi öğretmenlerin kişisel verilerini koruması adına sosyal medya hesabı kullanmadığını da göz önünde bulundurursak farklı birkaç yöntem daha denenebilir durumda oluyor.

Öğretmen-7

Genel anlamı ile bir öğretmenin hangi okulda görev yaptığını bulmak için bu yöntemler kullanılabilir;

· Google aramalarından çıkan sonuçlara bakmak,

· İl veya ilçe bilgileri tahmin edilebiliyorsa çevre okullardaki öğretmen kadrosunu incelemek,

· MEB web sitelerinde ilgili öğretmenin ismini aramak,

· Sosyal medya kanallarında paylaşılan bilgilerden yola çıkarak bulmak için öğretmenin adını ve soyadını sosyal medyada aratmak.

İlgili yöntemlerin kesin olarak sonuç vermemesi durumunda eğer ki durum acilse milli eğitim bakanlığı ile iletişime geçilerek söz konusu öğretmen ile ilgili bilgileri verebilir ve mümkünse kendisi ile iletişime geçebilmek için bazı bilgileri isteyebilirsiniz.

Ancak bu seçenek kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında kimi zaman çalışmayabilir.

Öğretmenlerin Çalıştığı Okullar Halka Açık Bilgi Midir?

Öğretmenlerin çalıştığı okullar halka açık bilgiler midir? Herkes öğretmenlerin çalıştığı okulların bilgisine erişebilir mi?

Teknik olarak bu durum biraz şaibeli kalabiliyor. Öğretmenlerin bilgileri alenen açık değildir ancak görev yaptıkları bölümlerde isimlerinin yazmaları nedeniyle internet aramalarında okulları da dahil olmak üzere pek çok bilgi vatandaşlara sunulabilmekte.

Tüm bunların yanı sıra Google da sıralanan sonuçlarda mebk12 web sitesinin de yer alması bu bilgilerin erişilebilir olmasına olanak tanıyor.

Eğer ki sunulan bilgiler internet ortamında herkesin kolaylıkla erişebileceği şekilde yer alıyor ve gizli olması gereken ve illegal olarak elde edilen bilgiler değilse evet, öğretmenlerin kimi bilgileri halka açıktır.

Bunlardan en dikkat çekeni görev yapılan alanın halka açık olmasıdır. Öğretmenlerin görev bilgileri okul web sitelerinde yer aldığı için halk tarafından kolay bir şekilde bulunabilir.

Her ne kadar bazı bilgiler kolay şekilde bulunabilir olsa da öğretmenlere söz konusu bilgiler üzerinden ulaşmak onları rahatsız edebilir ve bilgilerini izinsiz bulduğunuza dair yasal sürece başvurabilirler.

Öğretmenin Çalıştığı Okulu Bulma Yöntemleri

Öğretmenin çalıştığı okulu bulma yöntemleri arasına en dikkat çekenleri Google üzerinden isim ve soy isim olarak arma yapma yöntemidir.

Söz konusu yöntem ile birlikte Öğretmenin çalıştığı okulu bulmak mümkündür. Her ne kadar Google ile öğretmenlerin çalıştığı okullar bulunabilir olsa da sosyal medya üzerinden de öğretmenleri bulmak, çalıştıkları okulları bulmak mümkündür.

Eski öğretmenlerinizi ve/veya nerede görev yaptığını merak ettiğiniz öğretmenlerin güncel bilgilerini bulmak için halka açık olan bilgilerden yararlanabilirsiniz söz konusu bilgilerin herkes tarafından ulaşılabilir olması ve yasal olmayan yöntemler ile bulunmaması oldukça önemlidir.

·         Google üzerinden öğretmenin adı ve soyadı ile aratma yapmak,

·         Google da öğretmen adı ve soyadının başına meb.k12.tr adresini eklemek,

·         Linkedin hesaplarını aratmak,

·         Bulunduğu il ve ilçe ile ilgili bililer varsa öğretmen adı ile birlikte il ve ilçe adını aratarak civardaki okullara bakmak,

·         Sosyal medyada öğretmenin adını ve soyadını aratarak ortak arkadaşlar ile bulmak.

Tercih edilebilecek olan en doğru ve işe yarar yöntemlerdir.

Google üzerinden öğretmenin adını ve soyadını aratırken meb.k12.tr adresini ekleyebileceğiniz gibi öğretmenin hangi okulda olduğu öğrenebilmek için ad ve soy ad aramasını gerçekleştirirken .pdf gibi uzantıları da arama metninin sonuna doğru ekleyebilirsiniz.

Söz konusu arama yöntemi öğretmenin internet üzerinde olan .pdf dosyalarında bilgilerinin yer alması durumunda karşınıza çıkmasını sağlayacaktır. Her ne kadar bilgiler çıkacak olsa da söz konusu bilgiler en fazla öğretmenin görev aldığı okul ile ilgili olacaktır.

Bir öğretmenin hangi okulda görev yaptığını nasıl öğrenebilirim konusunda sorulan sorulara karşılık verilebilecek en doğru cevapların bu olmasının yanı sıra sosyal medya kanallından doğrudan isim ve soy isim arması gerçekleştirebilir veya dilerseniz ortak arkadaşlar ile iletişime geçerek görev yapılan konumu öğrenebilirsiniz.

Öğretmenlerin Çalıştığı Okul Sosyal Medya Kanalları ile Bulunabilir Mi?

Öğretmenlerin çalıştığı okulları sosyal medya kanalları ile bulmak mümkün müdür? Her ne kadar cevap hayır gibi gözükse de sosyal medya kanallarını aktif olarak kullanan veya okulları gereğince sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan öğretmenleri sosyal medya kanallarından bulmak mümkündür.

·         Facebook,

·         X (twitter),

·         Instagram,

·         Linkedin.

Gibi sosyal medya kanallarında aradığınız öğretmenin adını girerek görev aldıkları okula ulaşabilirsiniz. Özellikle okulları gereğince sosyal medya hesaplarında ön sıralarda olan öğretmenleri daha kolay bulabileceğinizi belirtmekte fayda var.

Her ne kadar Google üzerinden öğretmenleri bulmak mümkün olsa da dokümanlarda ismi geçmeyen, sosyal sorumluluk projelerinde ve/veya farklı konularda etkinlikleri bulunmayan, adını duyurmamış ve internette iz bırakmamış öğretmenlerin görev aldıkları oku bulunamayabilir.

Söz konusu durumda MEB ile iletişime geçerek söz konusu iletişimin ne kadar önemli ve neden önemli olduğu anlatılarak görüşme sağlanma şansı denenebilir ancak kesin sonuç verme ihtimali düşünülmemektedir.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Davranış Bozukluğu Olan Çocuğa Hangi Dualar Okunabilir? (Asi & Sinirli Çocuklar için)

Davranış Bozukluğu Olan Çocuğa Hangi Dualar Okunabilir? (Asi & Sinirli Çocuklar için)