20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Elektrikli Kombi Ne Kadar Yakar?

Elektrikli Kombi Ne Kadar Yakar?

Elektrikli kombi çevre dostu olması ve düşük bütçeler için uygun konumda olması nedeniyle günümüzde sıkça tercih edilen modellerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elektrikli Kombi Ne Kadar Yakar?

Elektrikli olması nedeniyle kolay kullanım sunuyor olsa da doğalgazlı olanlardan farklı olarak yakıt konusundaki tutumu da merak ediliyor. Söz konusu durum nedeniyle bu kombi modelinden uzak durulduğu da bilinen bir gerçek.

Elbette bu konuda atlanmaması gereken detay her kombi çeşidinin kendi alanında farklı avantajlara sahip olduğudur.

Elektrikli Kombi Tasarruflu Mudur?

Elektrikli kombinin enerji tüketimi konusundaki en büyük değişkenliği bulunduğu evin yalıtımlı olup olmadığıdır. Yalıtımlı olan ve termostat sistemi doğru şekilde çalışan evlerde bulunan elektrikli kombiler yakıt miktarını minimuma indirerek yüksek oranda tasarrufu hedefler.

Özellikle sıcak su ihtiyaçlarında hızlı su ısıtma özelliği sayesinde anında gereken sıcak su ihtiyaçlarına karşılık verebilir bu konuda sağladığı avantajlar sürekli olarak sıcak su tutulmasından daha iyidir ve sıcak su tutmak için harcanan enerjinin de geri dönüştürülmesini sağlar.

Kullanım sürelerine göre değişiklik gösteren harcama miktarı yine aynı şekilde bulunduğunuz döneme bağlı olan elektrik fiyatlandırmalarına göre de değişiklik gösterebilir. Kombilerin ortalama olarak saatte 1 ila 2 kW enerji tükettiği biliniyor.

Ortalama tüketim saatini hesapladıktan sonra enerji dağıtımınızı gerçekleştiren firmaların kW başına fiyatlandırmaları ile çarparak ortalama olarak harcama miktarını elde edebilirsiniz.

Tasarruf sağlayabilmek için bu yöntemleri de kesinlikle denemelisiniz:

  • Akıllı termostat sistemleri
  • Yüksek yalıtım kalitesi
  • Kombinin düşük sıcaklık seviyesinde tutulması

Elektrikli Kombinin Avantajları Nelerdir?

Elektrikli kombi avantajları konusunda karşımıza çıkan ilk avantaj kesinlikle verimli ısıtma teknolojisine sahip olmasıdır. Hızlı ve etkili su ısıtma sistemlerine sahip olmaları nedeniyle ihtiyacınız olan her an ve anında sıcak suya erişim imkanı tanır.

Bu konuda detaya inecek olursak elektrikli kombiler konusunda elde edebileceğimiz muhtemel avantajlar şu şekildedir. (muhtemel çünkü kombinin kullanıldığı alanın boyutu ve yalıtımı da değişiklik gösterebilir)

  • Kompaktlardır yer tasarrufu sağlarlar
  • Suların daha hızlı ve etkili ısınmasını sağlarlar bu da verimli ısıtma avantajı sağlar
  • Doğalgaz sistemlerindeki yüksek oranlı bakımlardan uzaklardır ve bakım maliyetleri daha azdır, daha az bakım ihtiyacı duyarlar
  • Rahatsız edici gürültülere sahip değillerdir ve neredeyse hiç ses çıkartmadan çalışırlar.

Elektrikli Kombi Ne Kadar Alan Isıtabilir?

Elektrikli kombinin enerji tüketimi ve ısıtabileceği alan miktarı da bulunduğu ve kullanılmak istenilen alana bağlıdır.

Genellikle 10 ila 30 kW arasında enerji gücüne sahip olan bu kombiler ortalama kullanımda 100 ila 150 metrekare büyüklüğündeki alanları ısıtabilir.

Bu konuda yalıtım kalitesi ve evinizin bulunduğu konum, odaların baktığı cepheler de ısıtma konusunda farklılıklar olmasına neden olabilir.

10 kW değerinde enerji üretebilen bir kombiden örnek vermemiz gerekirse ortalama tüketimde ve ortalama ısınma ihtiyacında 100 metrekarelik alanı rahatlıkla ısıtabilir ve bunun üzerine doğalgazlı kombi modellerinden farklı olarak enerji tasarrufu yapılmasını da sağlayabilir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kedinin Hamile Olduğunu Anlama Yolları

Kedinin Hamile Olduğunu Anlama Yolları