05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Evde taş gibi yoğurt yapmanın püf noktaları!

Evde taş gibi yoğurt yapmanın püf noktaları!

Ev yapımı yoğurt, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve mantı, makarna ve et yemeklerinin yanında sıklıkla tercih edilir. Ancak evde yoğurt yaparken istenilen kıvama ulaşamamak bazen sıkıntı yaratabilir. İşte evde taş gibi yoğurt yapmanın püf noktaları...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Evde taş gibi yoğurt yapmanın püf noktaları!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Evde mantı, makarna ya da et yemeklerinin yanında taş gibi yoğurt yapmak istiyor ama bir türlü istediğiniz kıvamı tutturamıyorsanız, doğru yerdesiniz! Yoğurdun lezzetli ve katı olması için püf noktalarını sizin için derledik.

Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Öncelikle ihtiyacınız kadar sütü bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Süt tencerenin hizasından biraz aşağıya inene kadar kaynatmak yeterli olacaktır. Bu işlem ortalama 30-45 dakika sürebilir. Mayalama için sütün sıcaklığı yaklaşık 40 derece olmalı. Kaynama sırasında ara ara sütü karıştırarak fazla suyun buharlaşmasını sağlayın. Unutmayın, süt ne kadar çok kaynarsa, yoğurdunuz o kadar katı olacaktır. Eğer kısa süre kaynatırsanız yoğurdunuz daha sulu olur.

Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını hemen kapatmayın; buharın dışarı çıkması için biraz açık bırakın.

Yoğurdun Taş Gibi Olması İçin Bir Sır!

Yoğurdun sertleşmesi için bilmediğiniz bir püf noktası var: Tuz! Yoğurt mayasına yarım çay kaşığı tuz ekleyerek yoğurdun daha katı olmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca yoğurdu mayaladığınız kabın üstünü iyice örtmek çok önemli. Eğer iyi örtmezseniz, yoğurdunuz daha sıvı kıvamlı olabilir.

Bu püf noktalarıyla yoğurdunuzu tam anlamıyla taş gibi yapabilirsiniz!

Taş Gibi Yoğurt Yapmanın Diğer İpuçları

Sütü kaynattıktan sonra bir süre soğumasını bekleyin. Parmağınızı süte bandırıp 7 saniye boyunca dayanabiliyorsanız, süt mayalamaya hazır demektir.

Bir kasede 2 yemek kaşığı yoğurdu birkaç kaşık sütle karıştırın ve ardından bu karışımı mayalama sıcaklığındaki süte ekleyip güzelce karıştırın.

Yoğurdu mayaladığınız kabın üstünü örtüp en az 4 saat mayalanmaya bırakın. Bu sürenin sonunda yoğurdu oda sıcaklığında bir süre bekletin ve ardından buzdolabına kaldırın. Bir gece dolapta dinlendirmeniz, yoğurdunuzun taş gibi kıvam almasını sağlayacaktır.

Ev Yoğurdunun Katı Olması İçin Ne Yapmalı?

Yoğurdun daha katı olması için, mayalandıktan sonra tencerenin kapağını açık bırakın ve 30-45 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına kaldırın. Eğer yoğurdunuzun tam anlamıyla taş gibi olmasını istiyorsanız, buzdolabına koyduktan sonra bir gün boyunca üzeri açık şekilde bekletin. Bu yöntemle yoğurdunuz tam istediğiniz gibi sert ve lezzetli olacaktır.

Bu adımları takip ederek evde taş gibi yoğurt yapmanız artık çok kolay!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kasiyer Merve'yi öldüren katilin annesinden şok sözler: İyi ki yapmışlar, ellerine sağlık

Kasiyer Merve'yi öldüren katilin annesinden şok sözler: İyi ki yapmışlar, ellerine sağlık