18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Kedinin Hamile Olduğunu Anlama Yolları

Kedinin Hamile Olduğunu Anlama Yolları

Kedinizin hamile olduğunu anlamak kimi zaman güç olabilir bu konudaki en büyük etken kedilerin hamileliklerini erken aşamada fiziksel değişimler ile göstermemesidir. Özellikle gözle görülür bir değişimin olmadığından eminseniz gebelik durumunu anlamanız bir hayli zor olacaktır.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kedinin Hamile Olduğunu Anlama Yolları

Kedinin hamile olduğunu anlama yolları kediden kediye değişiklik gösterebilir bu konuda gebelik testi uygulanabileceği gibi veteriner hekimin uygulayacağı ultrason sistemi de hamilelik durumu hakkında fikir sunacaktır.

Kedinizin zayıf olması durumunda fiziksel durumlardaki değişiklikler göze daha görünür hale gelebilir ve bundan emin olabilirsiniz bu konuda kedilerinizin emzirmek için memelerinin oluşmasını da gözlemleyebilirsiniz.

Kedinin Karnında Büyüme Ne Zaman Fark Edilir?

Kediler hamile olduklarında çiftleşme sürecinden sonraki birkaç hafta içerisinde değişiklik göstermeye başlar. Bu konuda karınlarında şişme ve memelerinde dolgunlaşma takip edilebilir. Süt üretimi başlayan hamile kediler doğum zamanına kadar kendilerini hazırlamaya başlarlar.

İlk iki hafta içerisinde karın büyüme durumu fark edilemeyebilir ancak kediler çiftleşme durumundan sonraki süreçte karınlarında şişkinlik yaşıyorsa yavru kedilerin olduğu kesinleşebilir.

Şişkinlik durumunun kediden kediye değişebileceğinin yanı sıra sahip olunması muhtemel olan yavruların sayısına göre değişiklik göstereceği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Söz konusu karında büyüme sürecine girildiğinden eminseniz ve bu konuda olması gereken şişkinliğin olmadığını düşünüyorsanız veteriner hekimleriniz ile iletişime geçerek kedilerinizi birkaç teste tabi tutmanız gerekebilir.

Kedilerde Hamilelik Süresi Ne Kadardır?

Kedilerin hamilelik sürecinde geçirdiği değişimler sadece fiziksel görünüş değildir. Hareket konusunda da kısıtlamalara sahip olurlar ve ruhsal anlamda daha saldırgan olabilirler.

Özellikle anaçlık duygusunun yayılmaya başlaması ile birlikte gerçekleşen bu durum hamilelik sürecinin başladığını ve hatta neredeyse sonlara doğru ilerlediğini bizlere gösterir.

Kedilerde herhangi bir darbe alımı ya da sağlık açısından bir sorun oluşmaması durumunda hamilelik süreci 8 ila 9 hafta kadar sürer. Bu da ortalama olarak iki aylık hamilelik süresine tekabül eder. 2 Aydan sonraki günlere de sarkabilecek olan doğum zamanı bir türlü gelmiyorsa bu konuda veteriner hekiminizden mutlaka yardım almanız gerekebilir.

Uzayan gebelik süreçlerinde genellikle yavru kedilerin anne karnında ölmesi durumu ve orada kalmaları durumu gözlemlenebiliyor. Cerrahi müdahaleler ile yavruların alınmaması anne kedinin kaybına neden olabilir.

Kedilerde Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Kedi için gebelik testi konusu neredeyse herkes tarafından düşünülmüş olup farklı hormon nedenlerinden dolayı mümkün değildir olarak nitelendirilmiş olabilir.

Hayvanlarda gebelik testi insanlarda olduğu kadar kolay şekilde yapılamayabilir. Özellikle ev ortamında hormon değişikliklerini takip edecek gebelik testi henüz yapılabilmiş durumda değil. Bu konuda, kedilerinizin gebe olup olmadığını öğrenmek için veteriner hekiminiz ile iletişime geçmeniz gerekir.

Veteriner hekim kedi için gebelik testi uygulamasını ultrason cihazı ile gerçekleştirir. İçerisindeki değişiklikleri fark ederek kedinizin güncel durumda gebe olup olmadığını rahatlıkla söyleyebilir.

Ultrason yöntemi kesin sonuç veriyor olsa da el ile kontrol olarak da bilinen dokunarak anlama yöntemi sayesinde de gebelik testi gerçekleştirilebilir.

Ancak bu konuda evde kesin anlama yöntemi sunulamaz ve fiziksel değişimler yoksa anlamak pek de mümkün değildir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Banyo temizliğinize dikkat edin: Bu alanlar tam bir bakteri yuvası!

Banyo temizliğinize dikkat edin: Bu alanlar tam bir bakteri yuvası!