18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Mutfağın gizli düşmanları! Tahta kaşıklar nasıl temizlenir?

Mutfağın gizli düşmanları! Tahta kaşıklar nasıl temizlenir?

Tahta kaşıklar, hepimizin elinin altında ve mutfakta en çok kullanılan araçlardan biri. Pek çok kiri içinde barındıran tahta kaşıkları doğru temizlemek sağlık açısından önemli. Evinizde uygulayacağınız yöntemlerle tahta kaşıkları kirden arındırabilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mutfağın gizli düşmanları! Tahta kaşıklar nasıl temizlenir?

Tahta kaşıkların doğru şekilde temizlenmeleri gerekir. Çünkü tahta yüzeyler, zamanla pek çok mikroorganizmayı barındırabilir ve bu da sağlığımızı tehdit edebilir. Tahta kaşıkların temizliği için evde uygulayabileceğiniz bazı pratik yöntemler bulunmaktadır.

Tahta Kaşıkların Temizliği İçin Pratik Yöntemler

  • Sirke ve limon: Bir kaba sıcak su, sirke ve limon suyu ekleyerek karışım hazırlayın. Tahta kaşıkları bu karışımla ovun ve ardından durulayın. Sirke ve limonun doğal dezenfektan özellikleri sayesinde tahta kaşıklarınızı temizleyebilirsiniz.
  •  Karbonat: Bir diğer etkili temizlik yöntemi ise karbonat kullanmaktır. Bir miktar karbonatı suyla karıştırarak tahta kaşıklarınızı ovabilir ve ardından durulayarak temizleyebilirsiniz. 
  • Tuz ve limon: Bir diğer doğal temizlik yöntemi ise tuz ve limon karışımıdır. Tuzu limon suyuyla karıştırarak bir macun elde edin ve tahta kaşıkları bu karışımla ovun. Sonrasında durulayarak temiz kaşıklara sahip olabilirsiniz.
  • Karbonat ve beyaz sirke: Son yöntem ise 1 yemek kaşığı karbonat ve yarım su bardağı beyaz sirke dökün. Bir 5 dakika kadar bekleyin. Sonrasında üzerine kaynamış su ilave edin. Bu işlem liflerin arasına karışan yağları söküp atar.

SIK SIK TEMİZLEMEYİ UNUTMAYIN!

Tahta kaşıklarınızı düzenli olarak temizleyerek, hem hijyenik bir ortam sağlayabilir hem de tahta yüzeylerin ömrünü uzatabilirsiniz. Doğal ve evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz temizlik karışımları sayesinde kimyasal maddelerden uzak durarak sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'ta bir lisede silahlı saldırı! Ateş eden öğretmen yakalandı!

Beşiktaş'ta bir lisede silahlı saldırı! Ateş eden öğretmen yakalandı!