22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Silikon elden nasıl çıkar? Ele yapışan silikonu çıkarma yöntemleri!

Silikon elden nasıl çıkar? Ele yapışan silikonu çıkarma yöntemleri!

Silikon, evimizde sıklıkla kullandığımız yapıştırıcı türlerinden biridir. Pek çok alanda kullanılan silikonu elden çıkarmak biraz zahmetlidir. Peki, Silikon elden nasıl çıkar? İşte ele yapışan silikonu çıkarma yöntemleri...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Silikon elden nasıl çıkar? Ele yapışan silikonu çıkarma yöntemleri!

Mutfak, banyo ya da dekorasyon amacıyla kullanılan silikon, günlük hayatımızda sıkça yer alan bir yapıştırıcı türüdür. Silikonun avantajları olduğu gibi dezavantajları da mevcuttur. Bunlardan biri ele yapışma sorunudur. Silikon elden nasıl çıkar? 

Silikon elden nasıl çıkar? 

Silikon elden çıkarmak için en etkili yöntem sıcak su. Ellerinizi sıcak suda olabilirse deterjanlı sıcak suda bir süre bekletin. Ardından elinizi kesmeyecek bir ürün ile silikonu kazıyın.

Diğer bir yöntem ise aseton.  Aseton da silikonu çözebilen bir malzeme olduğu için onu da rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Hangi yöntemi tercih ederseniz edin sonrasında mutlaka sabunlu su ile ellerinizi yıkamanız ve nemlendirici bir krem kullanmanız önerilmektedir.

Bu sebeple cildinizi olası zararlara karşı savunmuş olursunuz.

Donmuş silikon nasıl çıkar?

Silikonu camdan donmuş bir şekilde temizlemek istiyorsanız o zaman tırnakla çıkarabilirsiniz. Pek çok kişinin uyguladığı en basit yöntemlerden biri budur. Tırnak ucunuzla kaldırdığınız silikonu, ucundan tutarak çıkarabilirsiniz. Sonrasında cam yüzeyi nemli ve temiz bir bez yardımıyla silebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bütün dinlerde namaz var mı? Hz. Peygamber’den önce namaz kılınıyor muydu?

Bütün dinlerde namaz var mı? Hz. Peygamber’den önce namaz kılınıyor muydu?