26 Ekim 2024
weather
13°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulaması gelecek mi?

Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulaması gelecek mi?

Avrupa ülkeleri ekim ayında kış saati uygulamasına geçiş yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Türkiye'de kış saati uygulaması kaldırılmıştı. Peki, Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulaması gelecek mi?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulaması gelecek mi?

Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulaması gelecek mi? soruları son dönemlerde sık sık araştırılan başlıklarından Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla Türkiye'de kış saati uygulaması kaldırılmıştı. Avrupa'da saatlerin geri alınmasıyla konu merak edildi.

Türkiye'de saatler geri alınacak mı? 

Türkiye'de saatler geri alınmayacak. Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz yıllarda Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldırılmıştı.

Dünya genelinde saatler, Cumartesi 26'yı Pazar 27 Ekim 2024'e bağlayan gece geri alınacak.

Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile ise 3'e çıkacak.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla saatlerin belirli bir tarihte geri alınmasıdır. Bu uygulama, yaz saati uygulamasının tersidir; yaz saati uygulamasında saatler ileri alınırken, kış saati uygulamasında saatler geri alınır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın en kötü kokan ve en kötü tada sahip 5 meyvesi

Dünyanın en kötü kokan ve en kötü tada sahip 5 meyvesi