16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Canan Karatay önerdi! Beyin sağlığı için bu 4 besine dikkat

Canan Karatay önerdi! Beyin sağlığı için bu 4 besine dikkat

Zehir gibi hafızanın sırrını açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay, tavsiyelerde bulundu. Canan Karatay, beyin sağlığı ve hafıza için uyarılarda bulunarak, yapılmaması gerekenler hakkında bilgi aktardı.

Karatay; yumurta, iyot, D vitamini ve balık yağının çok önemli olduğunu vurgulayarak hem beyin sağlığı için hem de zehir gibi hafıza için bu dört besinin önemini vurguladı.
İçeriğinde bulunan amino asit ile bedeni beslemektedir. Yumurta içeriğinde birden fazla vitamin ve mineral barındırır.
İyi kolesterolü arttırır, kalp sağlığını korur. Belli bir oranda yumurta tüketmek bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Kas ve kemiklerin gelişimini sağlar. Göz sağlığı korunur. Hafızayı güçlendirir. Beyin sağlığı için oldukça faydalıdır. Bedenin demir oranını yükseltir. Bedenin protein gereksinimini karşılar.
Tiroid bezinin çalışmasının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Bu sayede tiroid bezinden salınan hormonların işleyiş mekanizmasının olması gerektiği gibi gerçekleşmesine katkı sağlar.
Bebeklerde ve çocuklarda zihinsel gelişimin sağlıklı bir şekilde olması açısından büyük önem taşır.
Çocukları enfeksiyonlardan korur. Obezite riskini azaltmaktadır.
Ciltte solgunluk ve kuruluk oluşması, metabolizmanın yavaşlaması gibi etkileri olan hastalıkların gelişmesinin önüne geçer. Üreme sağlığına olumlu katkılarda bulunur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Radyasyonun zararlı etkilerini minimize eder.
Kalsiyum ve fosfor emilimine ve kullanımına katkıda bulunur. Normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur. D Vitamininin hücre bölünmesinde görevi vardır. Normal dişlerin korunmasına katkıda bulunur. Normal kas fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur.
Kan kalsiyum düzeyine katkıda bulunur. Bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Kalsiyumla birlikte menopoz sonrası kadınlarda kemik minerallerinin kaybını azaltır. Kalsiyumla birlikte çocuklarda kemiklerin normal büyümesi ve gelişmesi için gereklidir.
HDL kolesterolü (iyi kolesterol) yükselttiği, trigliseridleri ise yüzde 15-30 oranlarında düşürdüğü araştırmalarla kanıtlanmıştır. Damar tıkanıklıklarının oluşumunu engellemede etkili olabilmektedir. Yüksek tansiyonu olan kişilerde, düşük dozlar bile tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilmektedir. Balık yağı, romatoid artrit gibi inflamatuar rahatsızlıklarda eklem ağrılarını ve sertliğini azaltabilir. Karaciğer fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olarak kilo almaya neden olan karaciğer yağlanmasına karşı etkilidir. Balık yağı çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi sorunları önlemede yardımcı olabilir. Balık ve balık yağının hamilelik döneminde alınmasının çocuklarda görülebilecek astım riskini düşürdüğü kanıtlanmıştır.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hiçbiri tesadüf değil İşte Türk kilimlerindeki motiflerin anlamları

Hiçbiri tesadüf değil İşte Türk kilimlerindeki motiflerin anlamları