20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Erzurum petrol zengini oluyor! Belediye Başkanı duyurdu...

Erzurum petrol zengini oluyor! Belediye Başkanı duyurdu...

Erzurum'un Tekman ilçesi Taşkesen mevkiinde petrol arama çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor.
Döner (rotary) sondaj teknolojisi ile yaklaşık 60 bin hektarlık arazide derinliği maksimum 2,553 metre olacak şekilde 'Taşkesen-1' arama kuyusu açıldı.
Kuyular ile sahadaki petrol rezervi hakkında net veriler elde edilecek. Arama çalışmalarında petrol veya doğalgaz bulunması durumunda kuyu üretime geçirilecek.
u003cbu003eMÜTHİŞ PETROL ÇIKACAKu003c/bu003eErzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İHA'ya yaptığı açıklamada, Bakın şu anda Tekman'da petrol sondajı yapılıyor. Buradan müjde veriyorum, bakın müthiş petrol çıkacak dedi.
u003cbu003eİşte Türkiye’de petrol çıkarılan yerler:u003c/bu003eu003cbu003eŞANLIURFA’DA HER GÜN 20-30 TANKER TAŞINIYORu003c/bu003eŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bölge halkı yaklaşık yarım asırdır yürütülen petrol arama ve kuyu açma çalışmalarında Fırat Havzası olarak da tabir edilen Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman üçgeninde bulunan yaklaşık 300 kuyudan petrol çıkarıldığını ileri sürerken günlük yaklaşık 20-30 tanker ham petrolün rafinerilerde işlenmek üzer Hatay’a taşındığını belirtiyor.
Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Yağbasan Mahallesi'nde zeytin bahçesi bulunan Mustafa Yüksel, 28 Mayıs'ta arazisinde su bulmak için sondaj yaptırdı. 204 metreden açılan sondajdan yanıcı siyah madde çıkarken Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), bölgede inceleme yaptı. TPAO yetkilileri tarafından alınan numunelerin yüzde 6’sının petrol, yüzde 94’ünün su olarak açıklanması üzerine bölgede heyecan yaşandı.
u003cbu003eADANA'DA DA PETROL BULUNMUŞTUu003c/bu003eAdana’nın Ceyhan ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında petrol bulundu. Adana'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından bulunan petrolün vanalardan akışı görüntülendi.Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Soysalı Mahallesi’nde TPAO’ya bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında 2 yıldır süren çalışmalar sonucu petrol bulundu. Bin 350 metrede bulunan petrollerden ‘Çukurova 1’ isimli araştırma sahasından çıkan petrolün ‘yüksek’ kalitede olduğu bunun üzerine ise diğer kuyuların açıldığı öğrenildi.
Son 2 yıldır ise bölgede Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın yaptığı aramada bin 350 metrede petrol bulduğu öğrenildi. ‘Çukurova 1’ isimli araştırma sahasından çıkan petrolün ‘yüksek’ kalitede olduğu bunun üzerine ise diğer kuyuların açıldığı öğrenildi.
Batman ilinden sonra üretim konusunda 2. sırada 220 petrol kuyusu bulunan Adıyaman bulunmaktadır. Adıyaman’da günlük 7.970 varil petrol çıkartılmaktadır. Bu da Adıyaman’ın Türkiye genelinde en fazla petrol çıkartılan 2. şehir olduğu anlamına gelmektedir.
201 adet petrol kuyusu ile Diyarbakır ili takip etmektedir. Günlük 6.890 varil üretimi yapılan Diyarbakır’da, yapılan üretim üretilen petrolün yaklaşık %25-26’lık kısmına denk Türkiye’de gelmektedir. Diyarbakır’da Güney Yıldızı firmaları petrol çıkarılması faaliyetini Perenco ve yürütmektedir.
Diyarbakır’ı 113 petrol kuyusu ile Mardin takip etmektedir. Mardin’de yaklaşık olarak 1.770 günlük varil üretimi yapılmaktadır. Mardin’den sonra listede Şanlıurfa ve Kırklareli gelmektedir.
Şanlıurfa’da 18 kuyudan 430 varil günlük üretim yapılırken Kırklareli’de 27 kuyudan 200 varil günlük üretim gerçekleştirilmektedir. Bu şehirler dışında ise Kilis, Siirt ve Adana’da da ufak çaplı petrol çıkartılma işlemleri gerçekleştirilmektedir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İbn-i Sina'nın reçeteleri: Kanseri yok eden bitkiler! Akciğeri temizliyor, nefesi açıyor

İbn-i Sina'nın reçeteleri: Kanseri yok eden bitkiler! Akciğeri temizliyor, nefesi açıyor