Kanser kötü huylu hücrelerin organlara zarar vermesi durumudur. Kanser rahatsızlığı ve şeker arasındaki organik bağ ise araştırmalarla ispatlanıyor. Peki şeker neden sağlıksız? Şeker kansere neden olur mu?
Şeker maddesi kanseri tetikliyor. Şeker bırakıldığı zaman ise ciltte lekeler azalır. Yorgunluk hisleri azalır.
'ŞEKER KANSER HÜCRELERİ İÇİN ADETA BİR YAKIT'
Alman bilim adamı Otto Warburg'un yaptığı çalışmaya göre kanser hücresi hayatta kalmak için daha fazla şekere ihtiyaç duyar ve sağlıklı hücrelere göre 3-5 kat daha fazla şeker kullanır. Kısacası şeker, kanser hücresi için yakıt görevi görüyor diyebiliriz.
Kanser hücreleri oksijensiz solunum ile laktik asit üretirken, bu laktik asit hücrenin etrafında birikir ve bağışıklık sisteminden kendini saklamaya çalışır. Dolayısıyla vücudumuzu basit şekerlerden ne kadar uzak tutarsak, bağışıklık sistemimizin kanser hücrelerini çoğalmadan yakalamasını sağlayabiliriz.
Yani marketlerdeki sahte şekerli gıdalardan uzak durarak genetiğimizde varsa bile kendimizi kanserden korumuş oluruz. Taze ve kuru meyveler, kuruyemişler, hurma, balkabağı ve bal şeker alternatifleri olabilir. Evde yapacağınız tatlılarda da şeker yerine bal, benzeri doğal şurupları veya kuru meyveleri kullanabilirsiniz.
ŞEKER YEMEYİ BIRAKIRSANIZ VÜCUDUNUZDA NELER OLUR?
1 SAAT SONRA
Şekeri hayatınızdan çıkarmaya karar verdiğiniz ilk bir saat içinde etkilerini görmeye başlarısınız. Canınız şekerli yiyecekler isteyecektir, çünkü şeker bağımlılık yapıcı özelliğe sahip.
Günlük tükettiğiniz şeker miktarına bağlı olarak, kan şekeri seviyelerinde düşüş meydana gelir. Bununla beraber terleme, titreme, sinirlilik hali, açlık ve üzüntü gibi etkiler yaşayabilirsiniz. Bu gibi semptomlar yaşandığında lifli taze sebzeler, protein ve sağlıklı yağlar tüketebilirsiniz.
1 GÜN SONRA
Şekeri bıraktıktan sonraki ilk gün bu süreçte en zorlanılan günlerden birisi olacaktır. Baş ağrısı ve enerjide düşüş gibi belirtiler yaşayabilirsiniz. Aslında bu durum vücudun kendisini iyileştirmeye çalıştırdığını gösterir.
1 HAFTA SONRA
İşte asıl iyileşme bu süreçte başlar, vücut şeker alamadığı için insülin seviyesinde değişim yaşar. Vücutta ilk 72 saat içerisindeki insülin seviyesi stabil kalırsa vücudunuzda yağ depolamada yer alan diğer hormonlar normal seviyelere gelmeye başlar ve vücut kendini tedavi altına alır. Ayrıca cilt pürüzsüzleşmeye başlar ve yüz daha az ödemli görülür.
1 AY SONRA
Şekersiz geçirilen bir aylık süreçte şekerin bağımlılık olduğu anlayacaksınız. Bu süreçte psikolojik olarak kendinizi çok daha iyi hissedecek, enerjinizin yüksek olduğunu ve günden günde vücudunuzun daha dinamik olduğunu fark edeceksiniz.
6 AY SONRA
Bu süreçte kan şekeri seviyeniz normale gelecek ve bel çevrenizde gözle görülür derece incelme göreceksiniz. Ayrıca artık vücudunuz şeker istemeyecek.
1 YIL SONRA
Bir yıl boyunca rafine şeker tüketmezseniz sadece sağlık olarak değil fiziksel özelliklerinizle de değişimi gözler önüne sereceksiniz. Cildinizdeki akne, tahriş ve çizgilenmeler azalacak.
Erken yaşlanma, diyabet, kalp krizi, felç ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskini en aza indirmiş olacaksınız.
Ayrıca yaşam kaliteniz ve enerjiniz daha yüksek olacak ve kendinizi psikolojik olarak daha mutlu hissedeceksiniz.