16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Simpsonlar bunu da mı bilmiş? Titan denizaltı faciasını yıllar önce anlatmışlar

Simpsonlar bunu da mı bilmiş? Titan denizaltı faciasını yıllar önce anlatmışlar

1989 yılında yayıma giren ve daha önce pek çok olayı önceden bildiği iddia edilen Simpsonlar'ın Titanik'in enkazında gezerken kaybolan ve katastrofik bir patlamayla parçalara ayrılan Titan denizaltısını da bildiği iddia edildi. Simpsonlar'ın hayranları 2006 yılında yayımlanan bir bölümle Titan denizaltısında yaşananların benzerliğine dikkat çekti.

Atlantik Okyanusu'nda kaybolan "Titan" adlı denizaltının şirketi OceanGate Expeditions tarafından yapılan açıklamada, denizaltında bulunan 5 kişinin öldüğü ifade edildi.
Açıklamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunularak, "Bu insanlar, farklı bir macera ruhuna sahip ve dünya okyanuslarını keşfetme konusunda derin bir tutkuyu paylaşan gerçek kaşiflerdi" denildi.
ABD Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada da denizaltıdaki 5 kişinin öldüğü doğrulanırken arama- kurtarma çalışmaları kapsamında keşfedilen enkaz alanında denizaltının feci bir şekilde patlamış olabilme ihtimali üzerine çalışıldığı belirtildi.
Kaybolan denizaltıda 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, 77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yaşındaki Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman'ın olduğu açıklanmıştı.
Yaşananlar dünyayı şaşkınlığa uğratırken 2006 yılında yayımlanan Simpsonlar'ın bir bölümü hayrete düşürdü.
Simpsonslar'ın hayranlarına göre söz konusu bölümde Homer Simpson, biyolojik babası Mason Fairbanks olduğuna inandığı bir adam yüzünden maceraya atılıyor.
Fairbanks, Homer'ı batık bir gemideki zümrüt hazinesinden bahsederek okyanusun derinliklerine denizaltı ile girmek için ikna eder.
Ancak Homer, bir mercanın içinde sıkışıp kalır ve oksijeni de azaldıkça bilincini kaybeder. Homer 3 gün sonra hastanede gözlerini açar.
ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, Titanik’in enkazına dalış yaparken kaybolan turistik amaçlı Titan denizaltısının "katastrofik" şekilde patlayarak parçalara ayrıldığını söyledi.
Sahil Güvenlik yetkilisi Tuğamiral John Mauger, Boston'da yaptığı basın açıklamasında, "Enkaz, su aracının katastrofik bir şekilde patlamasıyla tutarlı. Bu yüzden çalışmaya ve aşağıdaki bölgeyi aramaya devam edeceğiz." dedi.
Mauger, kazanın, Titan denizaltısının dalışa geçmesinden 1 saat 45 dakika sonra, araçla iletişimin koptuğu anda gerçekleştiğini bildirdi.
Denizaltında bulunanların tamamının öldüğüne inandıklarını belirten Tuğamiral, turistik denizaltının enkazını, yaklaşık 100 yıl önce batan Titanik'in pruvasına 488 metre uzaklıkta ve yüzeyden 4 kilometre derinlikte bulduklarını kaydetti.
Denizaltı uzmanı Paul Hankin de enkazın 5 parçaya ayrıldığını, bunun "olayın ne kadar feci olduğunun ilk göstergesi" olduğunu ifade etti.
Daha önce denizaltında bulunanların 58 yaşındaki İngiliz maceracı Hamish Harding; Fransız emektar Titanik kaşifi Paul-Henri Nargeolet, 77; 48 yaşındaki İngiliz-Pakistanlı iş adamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman; ve kayıp denizaltıyı işleten şirket OceanGate'in kurucu ortağı 61 yaşındaki Amerikalı Stockton Rush olduğu ifade edilmişti.
Yaklaşık 96 saatlik oksijen kaynağıyla yola çıkan ve yolculuk süresinin 2,5 saat öngörüldüğü Titan denizaltının, "Polar Prince" adlı gemiyle iletişimi, dalıştan 1 saat 45 dakika sonra kesilmişti. GPS'nin çalışmadığı su altında, denizaltı yüzeydeki gemiden gelen mesajlarla yönlendiriliyordu.
ABD Sahil Güvenliğinden yapılan açıklamada, Kanada askeri arama uçağının, suyun altından denizaltıya ait olabileceğini düşündükleri birtakım sesler tespit ettiği, bunların 30 dakika aralıklarla duyulduğu bildirilmişti. Ancak bu seslerin, denizaltıya ait olup olmadığı kesinleşmemişti.
ABD Donanması da denizaltının bulunması halinde kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere 6 bin metre derinliğe kadar ağır denizaltı nesnelerini çekebilen bir kaldırma sistemini hazır hale getirmişti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ölen kızını mumyalatıp vitrinde sergiledi! Tüyler ürperten efsane tüm dünyanın kanını dondurdu...

Ölen kızını mumyalatıp vitrinde sergiledi! Tüyler ürperten efsane tüm dünyanın kanını dondurdu...