Türkgün Futbol Bodrum FK Teknik Direktörü Jose Morais: "Bazı keskin anlarda daha iyi reaksiyon verebilseydik..."

Bodrum FK Teknik Direktörü Jose Morais: "Bazı keskin anlarda daha iyi reaksiyon verebilseydik..."

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor'a uzatma dakikalarında yediği golle 3-2 mağlup olan Bodrum FK, turnuvaya veda etti. Teknik direktör Jose Morais, maç sonrasında yaptığı açıklamada, takımının iyi mücadele ettiğini ancak basit hataların sonucu belirlediğini söyledi.

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor'a uzatma dakikalarında yediği golle 3-2 mağlup olan Bodrum FK, turnuvaya veda etti. Teknik direktör Jose Morais, maç sonrasında yaptığı açıklamada, takımının iyi mücadele ettiğini ancak basit hataların sonucu belirlediğini söyledi.

KAYNAK: AA

Trabzonspor, Türkiye Kupası çeyrek finalinde Sipay Bodrum FK'yı uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Mücadelenin ardından Bodrum ekibinin teknik direktörü Jose Morais, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Morais, bazı kritik anlarda daha iyi reaksiyon gösterebilmeleri halinde sonucun farklı olabileceğini belirtti.

Morais: "Sonuç Bizim Adımıza Olabilirdi"

Maçın ardından Trabzonspor'u tebrik eden Jose Morais, takımının da iyi bir oyun ortaya koyduğunu vurguladı. "Bazı keskin anlarda daha iyi reaksiyon verebilseydik bugün sonuç bizim adımıza olabilirdi ve belki yarı finale çıkan taraf biz olabilirdik." ifadelerini kullandı.

"Basit Hatalar Sonucu Belirledi"

Karşılaşmada yapılan hataların skora doğrudan etki ettiğini belirten Morais, "Basit hatalar yaptık ve bunlar sonucunda elendik. Ama oyuncularımın mücadelesinden memnunum." dedi.

"Lige Odaklanmamız Gerekiyor"

Kupa defterini kapatan Sipay Bodrum FK, artık lige dönmeye hazırlanıyor. Morais, takımının önündeki zorlu maçlara odaklanacağını belirterek, "Şimdi artık yapmamız gereken lige odaklanmamız. Önümüzde zorlu maçlar var. Bu maçlara hazırlanıp iyi sonuçlar almaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi 2025'te şirket kurulumu düştü: Gerçek kişilerin ticari işletme sayısı arttı

2025'te şirket kurulumu düştü: Gerçek kişilerin ticari işletme sayısı arttı

2025’in ilk 3 ayında, 2024’ün ilk 3 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 3,6 kurulan kooperatif sayısı yüzde 23,8 azalırken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 9,6 oranında arttı.

2025’in ilk 3 ayında, 2024’ün ilk 3 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 3,6 kurulan kooperatif sayısı yüzde 23,8 azalırken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 9,6 oranında arttı.

MUHABİR: Burcu Öner

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2025 yılı Mart ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini paylaştı. Verilere göre, yılın ilk üç ayında şirket kuruluşlarında düşüş yaşanırken, gerçek kişi ticari işletmelerinde artış gözlemlendi.

Yılın İlk Üç Ayında Kurulan Şirket Sayısı Geriledi

2025’in ilk çeyreğinde, 2024’ün aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 3,6 oranında azaldı. Kurulan kooperatif sayısında ise yüzde 23,8’lik bir düşüş yaşandı. Buna karşılık, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 9,6 artış gösterdi.

Kapanan İşletmelerde Farklı Yönlü Değişimler

Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 5,6 artarken, kapanan kooperatiflerde yüzde 1’lik bir artış kaydedildi. Öte yandan kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 12,3 oranında azaldı.

Mart 2025’te Kurulan Şirket Sayısında Aylık ve Yıllık Düşüş

Mart ayında kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 azaldı. Kurulan kooperatif sayısında da yüzde 21,2’lik bir düşüş yaşanırken, gerçek kişi ticari işletmeler yüzde 14,2 oranında arttı.

Bir önceki aya göre değerlendirildiğinde ise şirket kuruluşlarında yüzde 8,3, gerçek kişi işletmelerde yüzde 11,1 ve kooperatiflerde yüzde 1,1 oranında azalma görüldü.

Kapanan Şirketlerde Artış, Gerçek Kişilerde Azalma

Mart 2025’te kapanan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,1 arttı. Kooperatif kapanışları da yüzde 2,8 artarken, gerçek kişi işletmelerde kapanışlar yüzde 16,5 azaldı. Aylık bazda kapanan şirket sayısı yüzde 12,3 artarken, kooperatif kapanışlarında yüzde 55,3 gibi yüksek bir artış kaydedildi.

Mart Ayında Tüm İllerde Şirket Kuruluşu Gerçekleşti

Mart ayında Türkiye genelinde 8.557 şirket ve kooperatif kuruldu. Bunların yüzde 86,5’i limited şirket, yüzde 11,4’ü anonim şirket ve yüzde 2,1’i kooperatiflerden oluştu. Kurulan şirketlerin yüzde 35,6’sı İstanbul’da, yüzde 11,6’sı Ankara’da, yüzde 6,5’i ise İzmir’de yer aldı. Bu ay tüm illerde en az bir şirket kuruluşu kaydedildi.

Kurulan Şirketlerin Sermayesi Sert Düştü

Mart ayında kurulan şirketlerin toplam sermayesi, bir önceki aya göre yüzde 41,5 oranında azaldı. 2025’in ilk üç ayında kurulan toplam 29.074 şirket ve kooperatifin 25.411’i limited, 3.127’si anonim şirket olarak faaliyet göstermeye başladı. Limited şirketler toplam sermayenin yüzde 58’ini, anonim şirketler ise yüzde 42’sini oluşturdu.

En Çok Şirket Kurulan Sektör: Ticaret

Mart ayında kurulan şirketlerin 2.605’i ticaret, 1.181’i inşaat, 1.176’sı ise imalat sektörlerinde faaliyet göstermek üzere kuruldu. Gerçek kişi işletmelerde ise 538’i inşaat, 382’si ticaret ve motorlu taşıt onarımı, 112’si ise imalat alanında faaliyet gösterecek şekilde kayda geçti.

Kapanan İşletmelerde de Ticaret Ön Planda

Bu ay kapanan şirket ve kooperatiflerin 689’u ticaret ve motorlu taşıt onarımı, 273’ü imalat, 168’i ise inşaat sektöründeydi. Kapanan gerçek kişi işletmelerinin 466’sı ticaret, 201’i inşaat ve 106’sı imalat alanında faaliyet gösteriyordu.

Konut Yapı Kooperatifleri Öne Çıktı

Mart ayında kurulan 182 kooperatifin 122’si Konut Yapı Kooperatifi, 29’u İşletme Kooperatifi, 12’si ise Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak kuruldu.

Yabancı Ortaklı Şirket Kuruluşlarında Artış

Mart 2025’te 462 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu. Bu şirketlerin 256’sı Türkiye, 22’si Çin ve 17’si İran ortaklı olarak kuruldu. Kurulan yabancı sermayeli şirketlerin 65’i anonim, 397’si ise limited şirket statüsünde. Bu şirketlerin toplam sermayesinin yüzde 80,1’i yabancı ortaklara ait.

En çok şirket kuruluşu sırasıyla uzmanlaşmamış toptan ticaret (183), bilgisayar programlama (67) ve lokanta işletmeciliği (60) sektörlerinde gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *