16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol En çok milli Fenerbahçe’den

En çok milli Fenerbahçe’den

Süper Lig’de yer alan 19 takımdan milli takımlara 81 futbolcu giderken, 10 futbolcusunu milli takımlara gönderen Fenerbahçe en çok milli futbolcuya sahip takım oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
En çok milli Fenerbahçe’den
KAYNAK: Haber Merkezi

Avrupa’da ve dünyada milli arada ülkeler birbirleriyle belli hedefler doğrultusunda mücadele etmeye hazırlanırken, Süper Lig’de forma giyen 81 futbolcu ülkelerinin milli takımlarında ter dökecek. 

EN ÇOK MİLLİ FENERBAHÇE’DEN

En az 1 milli futbolcuyu barındıran ligdeki 19 takım arasında en çok milli futbolcuya sahip takım Fenerbahçe oldu. İki futbolcusu sakatlık nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkan sarı lacivertliler, toplam 10 futbolcusunu milli takımlara gönderdi. 

GALATASARAY İKİNCİ SIRADA

Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray’ın 9, Trabzonspor’un da 8 futbolcusu milli takımlarında forma giymek için ülkelerine gittiler. A Milli düzeyinde 6 oyuncu barındıran Beşiktaş, en çok milli oyuncuya sahip kulüpler arasında yer aldı. Kasımpaşa ve Antalyaspor, 1’er oyuncu ile en az milli futbolcusu olan takımlar olarak son sırada kaldı.

TFF 1. LİG’DEN 25 A MİLLİ OYUNCU

Türkiye’de yalnızca Süper Lig’de değil, TFF Birinci Lig’de de önemli sayıda oyuncu farklı ülkelerin A Milli Takımlarında forma giyiyor. Ligde yer alan 11 kulüpten toplam 25 futbolcu, ülkelerinin milli takımlarına davet edildi. 3’er futbolcuya milli takımlara gönderen Boluspor ve Şanlıurfaspor, milli futbolcu sayısı bakımından birçok Süper Lig kulübünü geride bıraktı. Ligde yer alan Kocaelispor, Bandırmaspor, İstanbulspor, Ümraniyespor, Iğdır FK 2’şer, Ankaragücü, Çorum FK, Keçiörengücü, Fatih Karagümrük de 1’er oyuncularını milli takımlara gönderdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lübnan'daki Türk vatandaşlarını tahliye oprerasyonu: Gemiler, Beyrut'tan ayrıldı

Lübnan'daki Türk vatandaşlarını tahliye oprerasyonu: Gemiler, Beyrut'tan ayrıldı