28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol Galatasaray - Beşiktaş derbisinde kadrolar belli oldu!

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde kadrolar belli oldu!

Süper Lig’de 10. haftanın kapanış maçında Galatasaray ile Beşiktaş, tarihlerinde 357. karşılaşma için sahada olacak. Mücadele öncesinde iki takımın da ilk 11’i belli oldu. Beşiktaş'ta kaleyi kimin koruyacağı soru işaretiyken, Galatasaray'da Icardi ve Osimhen'in birlikte oynayıp oynamayacağı merak ediliyordu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Galatasaray - Beşiktaş derbisinde kadrolar belli oldu!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Süper Lig’in 10. haftası nefes kesen bir derbiye sahne olacak. 9 maç sonunda topladığı 25 puanla lider durumda bulunan Galatasaray, 8 maçta 20 puan alan ve haftaya 2. sırada başlayan Beşiktaş’ı konuk edecek. Ligin iki namağlup ekibinin mücadelesi bugün saat 20.00’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta oynanacak.

ezeli rekabette 357. karşılaşma

Galatasaray ile Beşiktaş, bugün 357. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanan maçlarda Galatasaray’ın üstünlüğü bulunuyor. 356 maçta Galatasaray’ın 127 galibiyeti bulunurken; Beşiktaş ise 115 kez kazandı. 114 maçta ise kazanan çıkmadı. Bu maçlarda Galatasaray, Beşiktaş ağlarını 496 kez havalandırırken; Beşiktaş ise rakibine 469 golle karşılık verdi.

Süper Lig’de ise iki takım 132 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 50’sini Galatasaray, 39’unu ise Beşiktaş kazandı. 43 maç ise berabere sonuçlandı. Galatasaray bu maçlarda 162; Beşiktaş ise 140 kez gol sevinci yaşadı.

Osimhen kazanmak istiyor!

Galatasaray'ın derbideki en büyük kozlarından biri olan Nijeryalı golcü, "Gol atmak ya da atmamak umrumda değil. Sadece kazanmak istiyorum" dedi. Fenerbahçe derbisinde de etkili oyunuyla dikkat çeken forvet oyuncusu, yaptığı asistle takımına katkı sağlamayı başarmıştı. Victor Osimhen, Süper Lig’de forma giydiği 4 karşılaşmada 3 kez gol sevinci yaşarken 2 kez de asist yaptı.

beşiktaş’ta kale ersin’e emanet

Beşiktaş, Süper Lig’in 9. haftasında kendi evinde oynadığı Konyaspor karşılaşmasında sakatlık yaşayan kalecisi Mert Günok’tan yoksun mücadele edecek. Hafta içi oynanan Lyon karşılaşmasında sakatlığına rağmen kaleyi devrelen Ersin Destanoğlu, başarılı bir performans ortaya koymuş ve maçın kazanılmasında pay sahibi olmuştu. Siyah-beyazlılarda gözler yine onun üzerinde olacak.

Müücadelenin ilk 11’leri belli oldu

Galatasaray’ın 11’i: Muslera, Kaan, Sanchez, Abdülkerim, Barış, Sallai, Torreira, Sara, Yunus, Icardi, Osimhen

Beşiktaş’ın 11’i: Ersin, Svensson, Uduokhai, Emirhan, Masuaku, Ndour, Gedson, Joao, Silva, Semih, Immobile

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
4 ilde eş zamanlı terör operasyonu: 10 şüpheli tutuklandı

4 ilde eş zamanlı terör operasyonu: 10 şüpheli tutuklandı