18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Futbol Galatasaray bilanço lideri

Galatasaray bilanço lideri

Süper Lig’de bitimine az süre kalan transfer döneminde aldığı ile sattığı arasındaki farkı lehine çeviren sarı kırmızılılar, 6 milyon 150 bin avro ile dönemin en kârlı takımı oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Galatasaray bilanço lideri
KAYNAK: Haber Merkezi

Kadrosundaki eksikleri tamamlamak için futbolcu arayışlarını sürdüren Galatasaray, şu ana kadar transfer bilançosunda ne çok kâr eden takım oldu. 28 milyon avroluk transfer yapan sarı kırmızılılar, 34 milyon 150 bin avroluk satış yaparak 6 milyon 150 bin avro kâra geçti. Bir orta saha, bir kanat alma çabasında olan Galatasaray yönetimi, bu arada yeni bir satış yapmazsa alacağı oyuncuların ödemesiyle rakipleri gibi eksi bakiyeye geçebilir. 

BÜYÜKLER ZARARDA

Galatasaray gibi sezona çok güçlü transferler yaparak giren Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor alış satış dengesi açısından zarar rekoru kırdılar. Bu sezon 49,56 milyon avroluk alım yapan sarı lacivertliler, 30,5 milyon avro kazanmasına karşın 19 milyon 60 bin avro açık verdi. 19,65 milyon avro harcayan siyah beyazlılar, ancak 1 milyon avro gelir elde edince, zarar hanesine 18,65 milyon avro yazdı. Bu sezon transfer yarışında geri kalmayan bordo mavililer, 19,680 milyon avro harcadı 1,37 milyon gelirle zararını ancak 18,31 milyon avroya çekebildi.

Futbol endüstrisinin dönüşümü sonrası ticari gelirler azaldı - Son Dakika  Spor Haberleri | Cumhuriyet

EKSİDE KALANLAR 

Süper Lig’de bonservisle oyuncu alıp aynı oranda satamayan kulüpler eksi bakiyede kaldı. Başakşehir, 2,7 milyon, ligin yenisi Bodrum FK 1,89 milyon, Gaziantep FK 1 milyon, Konyaspor 940 bin, Antalyaspor da 280 bin avroluk açıkla transfer döneminin sonuna yaklaştı.

8 TAKIM KÂRDA 

Kadrosunda önemli bir değişime giden Corendon Alanyaspor, aldığı oyunculara hiç ödeme yapmazken, Oğuz Aydın satışından gelen 6 milyon avroyu doğrudan artı hanesine yazdı. Ligin yenisi Eyüpspor, 4 milyon avro artı sağlarken, Çaykur Rizespor 1,4 milyon, Hatayspor 1,2 milyon, Göztepe 365 bin avro kâr elde ettiler. Transferi kapalı takımlar Kaysersipor 400 bin, Samsunspor 277 bin, Adana Demirspor da 100 bin avroluk satışı artı hanesine yazdırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kerem Aktürkoğlu: Taraftar olarak sizi destekleyeceğim

Kerem Aktürkoğlu: Taraftar olarak sizi destekleyeceğim