18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol İstikrar abidesi futbolcular

İstikrar abidesi futbolcular

Süper Lig’de aynı takımında en uzun süre forma giyen isim Beşiktaş’ın savunma jokeri Necip Uysal oldu. Sivassporlu Ziya Erdal, Galatasaraylı Muslera da vazgeçilmezler zirvesinde yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstikrar abidesi futbolcular
KAYNAK: Haber Merkezi

Beşiktaş’ın kapısından içeri 30 Ocak 2004 yılında giren Necip Uysal, futbol kariyerinin tamamının siyah beyazlı takım formasıyla geçirdi. Altyapıda geliştikten sonra 2009-2010 sezonundan itibaren A takım formasını giyen 33 yaşındaki futbolcu 20 yılı aşan süreyle Kartal’ın ve Süper Lig’in istikrar sembolü oldu. Bu sezon ligin ilk maçını oynadıkları Samsunspor deplasmanında çapraz bağlarından sakatlanan savunma jokeri, ligin ikinci yarısında yeniden forma giymek için tedavisini sürdürüyor.

Muslera'dan Necip Uysal'a: Şşş mikrofon açık - Turkish Post

YABANCIDA MUSLERA

Türk futbol tarihinin en çok kupa kazanan yabancı futbolcusu olan Fernando Muslera, istikrar konusunda zirvede yer aldı. 13 yılı aşan süreyle sarı kırmızılı formayla birçok başarıya imza atan Uruguaylı file bekçisi, aynı takımda en fazla forma giyen futbolcular listesinde Sivassporlu Ziya Erdal’ın bir adım gerisinde kaldı. Altyapısından yetiştikten sonra iki farklı takımda kiralık olarak forma giyen 36 yaşındaki Ziya, kırmızı beyazlılardaki 14’üncü yılında takımın en sıkışık olduğu zamanlarda sahaya çıkarak hem deneyimi hem ağabeyliği ile katkı vermeyi sürdürüyor.

3 KULÜPTE 3 İSİM

En vefalı futbolcular sıralamasında Bodrum FK’dan da bir futbolcu yer aldı. 

Celal Dumanlı

Yeşil beyazlıların 30 yaşındaki santrforu Celal Dumanlı, 2012 yılından bu yana 12 yıldır altyapısından yetiştiği takımın formasını giyiyor. 

EFECAN KARACA

Galatasaray altyapısından yetiştikten sonra birçok takımı gezip 2013 yılında Alanyaspor’a imza atan Efecan Karaca, 11 yıldır forma giydiği Güney ekibinin vazgeçilmezi oldu. 

Efecan Karaca

VOLKAN BABACAN

Fenerbahçe altyapısından çıktıktan sonra birçok takımda kazandığı deneyimle 2014 yılında Başakşehir’e gelen Volkan Babacan, 36 yaşın olgunluğu ile 10 yıldır turuncu lacivertlilerin kalesini koruyor.

Volkan Babacan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Yeşil Finans Konseyi kuruluyor! Çalışmalar hızlandırıldı

Türk Yeşil Finans Konseyi kuruluyor! Çalışmalar hızlandırıldı