Türkgün Futbol Okan Buruk’tan derbi sonrası açıklamalar: "Avantajımızın bir bölümünü kaybettik"

Okan Buruk’tan derbi sonrası açıklamalar: "Avantajımızın bir bölümünü kaybettik"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş derbisinde alınan 2-1'lik mağlubiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, avantajlarının bir kısmını kaybettiklerini ancak şampiyonluk yolunda inançlarının tam olduğunu vurguladı. Hakem tartışmalarına da değinen Buruk, Türk futbolunda büyük bir plansızlık olduğunu belirtti.

KAYNAK: AA

Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş’a 2-1 mağlup olan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, derbi sonrası düzenlenen basın toplantısında takımının performansını değerlendirdi. Şampiyonluk yarışında avantaj kaybettiklerini söyleyen Buruk, tüm maçları kazanarak sezon sonunda hedeflerine ulaşacaklarına inandığını dile getirdi.

"Rakibimiz Galibiyeti Hak Etti"

Okan Buruk, Beşiktaş karşısında alınan yenilgiyi değerlendirerek rakiplerinin mücadele gücüne dikkat çekti:

"Rakibimiz için bize karşı alacakları galibiyet çok önemli ve değerliydi. Bunun için çok büyük mücadele verdiler. Bunun sonunda da hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Rakibimizi tebrik ediyorum."

Buruk, maçta erken bir kırmızı kart gördüklerini ve bunun oyun planlarını zorlaştırdığını da ifade etti:
"1-0 gerideyken 10 kişi kaldık. Sonrasında 11’e 10 oynadığımız bölümde iyi işler yaptık. İkinci yarıda kötü bir gol yedik. Bir şans golü oldu."

"Avantajımızın Bir Bölümünü Kaybettik"

Şampiyonluk yarışındaki durumlarını değerlendiren tecrübeli teknik adam, kalan maçlarda hata yapmamaları gerektiğini söyledi:

“Aynı konsantrasyonumuz ve inancımız devam ediyor. Avantajımızın bir bölümünü kaybettik. Böyle maçlar olacaktır. Ancak bundan sonraki bölümde bütün maçlarımızı kazanarak şampiyonluğa ulaşmamız gerekiyor. Bunun için de iyi bir kadroya sahibiz.”

Hakem Tartışmaları ve Türk Futbolundaki Plansızlık

Okan Buruk, Türkiye'de futbol ortamında büyük bir kafa karışıklığı olduğunu vurgulayarak hakem tartışmalarına dair şunları söyledi:

“Türk futbolu üzerindeki kara bulutların dağılmasını umuyorum. Çok fazla kafa karışıklığı var. Kimse ne olduğunun farkında değil. Yerli hakem, yabancı hakem tartışmalarında iş çorbaya döndü. Ne olduğu belli değil. Büyük bir plansızlık var.”

"Şampiyonluk Şansımız Çok Büyük"

Şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın hedeflerinden şaşmayacağını belirten Buruk, takımına ve camiaya güvendiğini belirtti:

“Hedefimiz şampiyon olmak. Bu konuda hiçbir şüphem yok. Yakaladığımız avantajı devam ettireceğiz. Yine, 'Mayıslar bizimdir.' diyeceğim. Şampiyonluk şansımız çok büyük ve şampiyon olacağımıza yüzde 100 inanıyorum.”

Frankowski ve Morata Yorumu

Yeni transfer Przemyslaw Frankowski ve Alvaro Morata hakkında da konuşan Buruk, oyuncularının takıma uyum sağlayacağına inandığını dile getirdi:

"Frankowski'nin bize vereceklerinden çok ümitliyim. Bizim için iyi bir transfer. Sadece takıma, lige ve rakibe alışma süreci var. Morata da hem ikinci santrfor oynuyor hem bağlantıya geliyor. Geride olduğumuz için hücum gücümüzü kullanmak istedik ama net pozisyonlara giremedik."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Iğdır'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Iğdır'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Iğdır'da etkili sağanak, Nahçıvan-Iğdır kara yolunda ulaşımı aksattı. Sel ve su baskınları sonrası ekipler bölgeye sevk edilerek, yolu tekrar açtı ve evlerdeki sular tahliye edildi. Ulaşımın normale dönmesi için çalışmalar devam ediyor.

KAYNAK: AA

Iğdır'da etkili olan sağanak, Nahçıvan-Iğdır kara yolunda ulaşımı aksattı.

Öğleden sonra etkisini arttıran yağışın yol açtığı sel, kaya parçaları ve çamur birikintileriyle birlikte ulaşımda aksamalara neden oldu.

Selden etkilenen Aralık ilçesindeki köylerde hayvan barınakları ile bazı evlerde su baskınları meydana geldi.

Yaşanan olumsuzluk üzerine, Iğdır İl Özel İdaresi, Karayolları ve Devlet Su İşleri ekipleri bölgeye sevk edildi.

Sel nedeniyle kapanan yol, yapılan yoğun çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açılırken, su baskını yaşanan ev ve iş yerlerindeki sular tahliye edildi.

Ekipler, Iğdır-Nahçıvan kara yolunda ulaşımın normale dönmesi ve su baskınlarının giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *