28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol Okan Buruk'un derbi karnesi dikkat çekiyor

Okan Buruk'un derbi karnesi dikkat çekiyor

İşte Süper Lig’de oynanacak Galatasaray - Beşiktaş mücadelesi öncesi teknik direktör Okan Buruk’un derbi karnesi. Tecrübeli teknik adam bu müsabaka öncesi 5'i Galatasaray'ın başında olmak üzere toplamda 17 kez Beşiktaş karşısına çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okan Buruk'un derbi karnesi dikkat çekiyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Süper Lig’in 10. haftasında gözler bu akşam oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisinde olacak. Galatasaray’da tecrübeli çalıştırıcı 6. kez Beşiktaş’a karşı derbi heyecanı yaşayacak.

beraberlik yok

Galatasaray’ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk’un yönetiminde siyah-beyazlılara karşı biri Süper Kupa olmak üzere 5 müsabakaya çıktı. Bu karşılaşmaların 3’ünü Galatasaray kazanırken, 2’si Beşiktaş’ın galibiyetiyle sonuçlandı. Okan Buruk'un yönetimindeki Galatasaray, söz konusu karşılaşmalarda 6 kez fileleri havalandırırken kalesinde 10 gol gördü.

Derbi zaferleri şampiyonluk yolunda kritik

Süper Lig'de şampiyon olduğu son 2 sezonda Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı aldığı galibiyetler, Okan Buruk'a büyük avantaj sağladı.

Tecrübeli teknik adam, Galatasaray'ın başındayken ligde Fenerbahçe'ye karşı çıktığı 5 maçta 3 galibiyet ve birer mağlubiyet ile beraberlik yaşadı. "Cimbom", söz konusu müsabakalarda 9 gol kaydetti ve 2 kez topu ağlarında gördü.

Okan Buruk yönetiminde son 2 sezonda Beşiktaş'a karşı da Süper Lig'de 4 karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılı ekip, bunların 3'ünü kazandı ve 1'ini kaybetti. Galatasaray, bu maçlarda 6 kez fileleri havalandırırken 5 gol yedi.

DİĞER TAKIMLARIN BAŞINDA OKAN BURUK

Geçmişte çalıştırdığı Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir'in başında Beşiktaş ile 12 kez karşılaşan Okan Buruk, tek galibiyetini 2019-2020 sezonunda Başakşehir ile aldı. Bu müsabakalarda 8 kez mağlup olan teknik adam 3 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yusuf Yazıcı Olympiakos ile çıktığı ilk maçta sakatlandı

Yusuf Yazıcı Olympiakos ile çıktığı ilk maçta sakatlandı