19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Futbol Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş için hapis istemi

Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş için hapis istemi

Süper Lig'inin geçen sezon 37'nci haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylara ilişkin soruşturmayı tamamlayan savcılık, Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında 6'şar yıl 9'ar aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş için hapis istemi
KAYNAK: NTVSpor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, stadyum müdürü Ali Çelikkıran "müşteki" olarak yer alırken, futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal "şüpheli" sıfatıyla belirlendi.

İddianame Detayları

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, 5 şüphelinin "vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama" ve "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" suçlarından 2'şer yıl 3'er aydan 6'şar yıl 9'ar aya kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, 19 Mayıs'ta RAMS Park Stadyumunda oynanan müsabakanın ardından Fenerbahçe ekibinin sahaya girerek galibiyet sevincini kutlamasıyla olayların başladığı belirtildi.

Fenerbahçeli futbolcular Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş için 6 yıl  9 ay hapis istemi! - Dünya Gazetesi

Polis Kameraları İnceleme Altında

Galatasaray Spor Kulübü yetkililerinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, saha içinde yaşanan olaylar sırasında görevli polis memurlarının yaka kamerası kayıtlarının incelendiği ve sessiz olduğu tespit edildi.

Stadyum Müdürünün Sağlık Durumu

İddianamede, stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın şikayetçi olduğu ve sağlık raporunda "servikal vertebra" (boyun kırığı) tespit edildiği bilgisi yer aldı. Adli Tıp raporuna göre, kırığın yaşam fonksiyonlarına orta derecede etkisi olduğu belirtildi.

Şüphelilerin Eylemleri

İddianameye göre, tüm dosya kapsamında, şüphelilerin eylem birliği içinde hareket ederek stadyum müdürünü darp ettikleri ve müştekiye karşı suç işledikleri belirtildi. Hulusi Belgü'nün de saldırıya katıldığı vurgulandı.

Ali Koç'a Takipsizlik Kararı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve diğer isimler hakkında yapılan şikayetlerden takipsizlik kararı çıktığı bildirildi. Ayrıca, eski yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki'nin bir Galatasaray yöneticisine hakaret ettiği iddiasıyla ilgili soruşturma uzlaştırma bürosuna gönderildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Talip Geylan'dan öğretmenler için mülakat puanı çağrısı

Talip Geylan'dan öğretmenler için mülakat puanı çağrısı