Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Futbol TFF'den eski milli futbolcunun iddiasına açıklama

TFF'den eski milli futbolcunun iddiasına açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Avusturya maçı öncesi gelen iddialara karşı bir tepki verdi. Federasyon, eski milli futbolcular ve teknik direktörlerin Avrupa Şampiyonası maçlarına davet edilmediği yönündeki haberlere karşı açıklama yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TFF'den eski milli futbolcunun iddiasına açıklama
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Avrupa Şampiyonası'ndaki Avusturya maçı öncesinde gündeme getirilen eski milli futbolcular ve teknik direktörlerin maçlara davet edilmediği iddialarına yanıt verdi. TFF, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

İDDİALAR ASILSIZ

TFF'nin açıklamasında, "Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Türkiyemiz için son derece önemli olan yarınki Avusturya maçı öncesinde, daha önce de farklı şekillerde dezenformasyon amacıyla gündeme getirilen asılsız iddialara yenileri eklenmeye çalışılmaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki, geçmiş yıllarda 40 ve üzerinde A Mili Futbol Takımımızın formasını giymiş oyuncularımız, geçmiş dönemlerde milli takımımızda görev almış teknik direktörlerimiz ile birlikte Süper Lig’de 100 maç ve üzeri görev yapmış yerli teknik direktörlerimiz, Avrupa Futbol Şampiyonası grup maçlarımıza davet edilmişlerdir." ifadeleri yer aldı.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

TFF, Almanya’ya gelerek veya ülkemizden manevi destek vererek Gürcistan, Portekiz ve Çekya karşılaşmalarında takımı yalnız bırakmayan eski milli futbolculara ve teknik direktörlere teşekkür etti. Açıklamada, "Davetimiz üzerine Almanya’ya gelerek ya da ülkemizden manevi desteğini göndererek Gürcistan, Portekiz ve Çekya karşılaşmalarında vatansever milletimiz ile tek yürek olup 'Bizim Çocuklar'a kalpten destek veren eski milli futbolcularımıza ve teknik direktörlerimize taşıdıkları kimliğin ve sorumluluğun gereğini örnek bir şekilde yerine getirdikleri için teşekkür ediyoruz." denildi.

"ART NİYETLİLERE FIRsat vermeyeceğiz"

Ayrıca TFF, asılsız iddialarla milli takımın huzurunu bozmaya çalışan kişilere karşı da sert ifadeler kullandı. "Kendilerinin veya hizmet ettikleri odaklarının menfaatini ülke çıkarlarından üstün tutan, manipülasyon, dezenformasyon, türlü yalan ve iftiralarla menfaat peşindeki kişileri de kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; ürettikleri spekülasyonlarla milli birliğimizi ve tarih yazmaya devam eden A Milli Futbol Takımımızın motivasyonunu, kusursuz devam eden A Milli Takım kamp huzurunu bozmayı hedefleyen art niyetli kişilere ve gruplara asla fırsat vermeyeceğiz." ifadeleriyle bu kişilere tepki gösterildi.

“Türk milleti olarak hep birlikte tarih yazmaya devam edeceğiz”

Son olarak TFF, Avrupa Şampiyonası'na tarihinde ilk kez eleme grubundan lider olarak katılan ve son 16 turuna yükselen en genç kadroya sahip A Milli Takım’a destek veren herkese teşekkürlerini iletti. "Avrupa Futbol Şampiyonası’na tarihinde ilk kez eleme grubundan lider olarak katılan, son 16 turuna yükselen en genç kadroya sahip A Milli Futbol Takımımıza başından beri tek yürek olarak destek veren değerli futbol insanlarına, sorumlu medya mensuplarına, yurtta ve dünyanın her yerinde kalbi ay-yıldız için atan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bu turnuvada olduğu gibi milli formayı giyen evlatlarımızla Türk milleti olarak hep birlikte tarih yazmaya devam edeceğiz." denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Umut Meraş'tan, Beşiktaş'a veda

Umut Meraş'tan, Beşiktaş'a veda