21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem 10 kişiyi öldüren minibüs şoföründen şoke eden açıklama

10 kişiyi öldüren minibüs şoföründen şoke eden açıklama

10 göçmenin öldüğü kazanın faili şoför ifadesinde ehliyetim olmadığı için kaçtım, dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
10 kişiyi öldüren minibüs şoföründen şoke eden açıklama

Edirne Meriç’te jandarma güçlerinin 'dur' ihtarına uymayıp kaçarken dükkana çarpan minibüste hayatını kaybeden 10 göçmenin, kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Sorgusu süren şoför Tayfun Ö.’nün ifadesinde, İstanbul'da Arap uyruklu birinin kendisinden göçmenleri sınıra götürmesini istediğini iddia ederek, "Jandarmanın 'dur' ihtarından ehliyetim olmadığı için kaçtım" diye konuştuğu belirtildi.

İstanbul Aksaray'dan bir minibüse doldurulan hepsi yetişkin erkek 39 göçmen, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçişlerinin gerçekleşmesi için Meriç’e getirildi. Dün sabaha karşı ilçeye ulaşan minibüsün durumundan şüphelenen jandarma ekipleri, sürücüye 'dur' uyarısı yaptı. Ancak uyarıyı dikkate almayan sürücü, hızlanarak, yoluna devam etti. Bir süre sonra kavşakta kontrolden çıkan minibüs, yol kenarındaki dükkana daldı. Dur ikazına uymayıp kaçan minibüsü durdurabilmek için yola kapan atılarak, aracın lastiklerinin patlatıldığı buna rağmen 700 metre kaçan sürücünün, direksiyon kontrolünü kaybettiği ve minibüsle nalbur dükkanının beton duvarına çarptığı belirtildi.  

Ortalık savaş alanına dönerken, minibüste bulunan 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Yaralılar, Edirne, Uzunköprü ve Keşan'daki hastanelere kaldırılırken, ölenlerin cansız bedenleri ise Uzunköprü Devlet Hastanesi'nin morguna taşındı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan minibüs şoförü Tayfun Ö. tedavisinden sonra gözaltına alındı.

Hayatını kaybeden Pakistan ve Hindistan uyruklu göçmenlerin kimlik belirleme işlemleri devam ediyor. Edirne İl Göç İdaresi, göçmenlerin kimliklerinin tespitinden sonra büyükelçilik ve konsoloslukları ile iletişime geçerek, ülkelerine gönderme işlemlerini başlatacak.

YARALILARIN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Kazada yaralanan 29 göçmenin tedavilerinin de sürdüğü ifade edildi. Yaralılardan 5'inin sağlık durumunun ciddiyetinin sürdüğü açıklandı.

KİRALIK MİNİBÜS, AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞINDA KULLANILMIŞ

Edirne Meriç’de, 10 kaçağın öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı 80 HH 267 plakalı minibüsün, kiralık olduğu belirlendi. Minibüsün, yaklaşık 2 ay önce Osmaniye'de akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı tespit edildi. Edirne'de dün meydana gelen kazanın ardından E.A. ile A.Ö., Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek, minibüsün kendilerine ait olduğunu söyledi. E.A. ile A.Ö., araçlarını mayıs ayında 2 haftalığına araç kiralama şirketine kiraladıklarını; ancak sürenin dolmasına rağmen şirketin araçları kendilerine teslim etmediğini ve bir kez hesaplarına 1000 TL yatırıldığını ifade etti. E.A. ile A.Ö., araçlarını kiralayan şirket hakkında şikayette bulundu.

SÜRÜCÜ, CEP TELEFONU HIRSIZLIĞINA KARIŞMIŞ

Minibüsün şoförü ve 10 kişinin ölümüne sebep olan sürücü Tayfun Özdemir'in ise daha önce 2 defa cep telefonu hırsızlığı sebebiyle gözaltına alındığı ve hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

GÖÇMENLER PAKİSTANLI

Kazada hayatını kaybeden 10 göçmenin de Pakistanlı olduğu öğrenildi. Uyrukları belirlenenlerin kimliklerinin belirlenme çalışmaları ise devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'ın yeni transferi İstanbul'da

Galatasaray'ın yeni transferi İstanbul'da