20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 3 bin 400 rakımda festival

3 bin 400 rakımda festival

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri'nde düzenlenen "6. Cilo Festivali (Cilo Fest) başladı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla "Milli Park" ilan edilen İkiyaka Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri, sağlanan huzur ortamı sayesinde kültür, sanat ve sportif faaliyetlere ev sahipliği yapıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3 bin 400 rakımda festival
KAYNAK: AA-İHA

Hakkari Valiliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen festivale katılan doğaseverler, 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri'nde buluştu. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde düzenlenen "6. Cilo Fest" binlerce kişinin katılımıyla başladı. 

 

İkiyaka Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri, sağlanan huzur ortamı sayesinde kültür, sanat ve sportif faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Hakkari Valiliği himayesinde "Türkiye'nin en yüksek festivali" sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen festivale katılan doğaseverler 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde buluştu. Aydilge konseri, dağ bisikleti, kayak, snowboard, Dj Enes konseri, Buray konseri, rafting, kano, bisiklet yarışı, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tırmanış, kayak gibi etkinliklerin yapıldığı festivale katılanlar, bölgenin eşsiz manzarasında doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı buldu.

“BAKAN YERLİKAYA 3 BİN 500 RAKIMDA”

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin en Yüksek festivali olan 3 bin 500 rakımda yer alan Yüksekova ‘6.Cilo Fest'e katıldı.

 Her sene olduğu gibi karların erimesiyle İki yaka sat göller başında bu sene de festival düzenledi. 

Türkiye'nin en yüksek festival olarak adlandırılan ‘6.Cilo Fest’ yoğun bir ilgiyle başladı. Türkiye’nin her yerinde akın akın ilçeye gelen doğaseveler Doski vadisinden diren İki yaka dağlarına geçtiler.

Havayolu ile Yüksekova'ya gelen Bakan Yerlikaya daha sonra göller başına gitti. Burada Vali Ali Çelik ve Kaymakam Mustafa Akın tarafından karşılan Bakan Yerlikaya daha sonra festival alanını gezerek inceledi. Doğaseverlerle bir araya gelen Bakan Yerlikaya, birlikte beraberce yaşamının önemine işaret ederek Yüksekova'nın turizme büyük bir rol oynayacağını belirtti. Festival ise değişik etkinliklerle 2 gün boyunca sürecek. AA-İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit rakibine boyun eğdi

Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit rakibine boyun eğdi