08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 5 yıl önce gazeteye konu olmuş! İzmir'de öldüren ihmal

5 yıl önce gazeteye konu olmuş! İzmir'de öldüren ihmal

İzmir Alsancak'ta su birikintisinde elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz'le İnanç Öktemay'ın öldüğü sokakta yıllardır kaçak olduğu öğrenildi. İhmalin daha önce gazetelere bile konu olduğu; esnafın defalarca uyarıda bulunduğu ancak önlem alınmadığı ortaya çıktı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
5 yıl önce gazeteye konu olmuş! İzmir'de öldüren ihmal
KAYNAK: Haber Merkezi

İzmir Konak'a bağlı Alsancak semtinde önceki gün sağanak etkili oldu; Enver Dündar Başar Sokak'ta su birikintisi oluştu. Yoldan geçmeye çalışan Özge Ceren Deniz (23) elektrik akımına kapıldı; suyun içindeki kıza yardım etmek isteyen İnanç Öktemay (44) da yere yığıldı. Dakikalar sonra sudan çıkarılan ikili, sağlık ekiplerince yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü; ancak kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

'DAHA ÖNCE SU KAYNADI'

Olayın yaşandığı sokakta restoran işleten Ahmet Güner (52), elektrik kaçağının uzun süredir olduğunu; ancak önlem alınmadığını belirtti. Güner, "Elektrik borularının kablolarının geçtiği bir nokta. Birkaç ay önce de yağmurlu bir günde orada su birikintisinin içinde elektrik kaçağından dolayı suyun fokur fokur kaynadığını gördüm. Gelip, müdahale de ettiler ama sorun çözülmemiş" dedi.


'BENİ BİLE 2 KEZ ÇARPTI'

Bir başka esnaf İsa Yaman (58) da elektik hattının 6 yıl önce yapıldığını belirterek, "Beni bile 2 sefer ayağımdan çarptı, zor kurtuldum. 'Burada elektrik var, burayı yapın' diye uyardım ama yapmadan bıraktılar" diye konuştu.


5 YIL ÖNCE SOKAK ADINA KADAR UYARDILAR!

Yerel Ege Telgraf gazetesinin yer altındaki kabloların tehlike saçtığını 19 Ocak 2019'de gündeme getirdiği ortaya çıktı. Olayın yaşandığı Enver Dündar Başar Sokak'ın adının bile verildiği haberde elektrik hattının dışarıya sızma yaptığına dikkat çekildiği; 'Çözüm için illa biri mi ölmeli" şeklinde de başlık atıldığı görüldü.

TIP ÖĞRENCİSİYDİ

Özge Ceren Deniz'in Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Deniz, memleketi Osmaniye'de toprağa verilecek.

TANIMADIĞI KIZI KURTARMAYA ÇALIŞTI

Müzisyen İnanç Öktemay'ın daha önceden tanımadığı genç kızı kurtarmak isterken yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

ÖLÜME BÖYLE GİTTİLER

Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Deniz'in yoldan geçerken mazgala takılarak düştüğü; kızı çekmeye çalışan Öktemay'ın da akıma kapıldığı görüldü. Elektrik kaçağının farkına varan çevredekiler çaresizce iki genci izlerken; uyuşmuş halde kalkmaya çalışan Deniz'in bir dakika sonra bayıldığı fark edildi.

ANNENİN FERYADI YÜREK DAĞLADI

Müzisyen İnanç Öktemay'ın cenazesi Buca'da toprağa verildi. Anne Nevin Öktemay, "Oğlum genç yaşta ölümü hak etmedi, daha damatlık giyecekti, el ele öldüler. Hem annesi hem babası olup zor şartlarda büyütmüştüm" diye feryat etti.

KABLOLARIN ÜSTÜNE MAZGAL KOYMUŞLAR!

9 Ocak 2024'e ait görüntüde yağmur sırasında mazgallardan duman çıktığı görüldü.

Savcılık soruşturma başlatırken, elektrik kaçağının nedeninin belirlenmesi için bölgedeki mazgallar tek tek açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU ve Konak Belediyesi'nin mazgalları elektrik kabloların üzerine koyduğu iddia edildi.

PR EKİBİYLE GELDİ MÜZİKLİ VİDEO ÇEKTİ

Şehrin göbeğinde yaşanan olay infial yarattı. CHP'li Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise tepki çeken bir paylaşım yaptı. Mutlu, profesyonel çekim ekibiyle olay yerine gelerek müzikli PR (Halkla ilişkiler) videosu çekti. Mutlu müzikli videoyu, "Vatandaşlarımızın yanındayız" notuyla sosyal medya hesabında yayımladı. Bir vatandaş ise paylaşımın altında şu sözlerle isyan etti: "Başkanım kaç saattir Alsancak esnafı elektrik olmadığından dükkanlarını kapatamıyor. Zor durumda dükkanlarımızın önünde elektrik bekliyoruz."


GEDİK ELEKTRİK: 6 AYDIR ŞİKAYET ALMADIK

GDZ Elektrik Dağıtım Şirketi'nden şu açıklama yapıldı: "Bölgede şirketimize ait herhangi bir havai yatırımımızın bulunmadığını, haberlere de yansıyan mazgalların sorumluluğunun şirketimizde olmadığını önemle belirtmek isteriz. Öte yandan, bölgeyle ilgili yatırımlarımıza ilişkin son 6 aydır herhangi bir şikayet kaydı da bulunmamaktadır."

BAHÇE HORTUMUYLA ÇEKTİK

Akıma kapılan iki kişiye ilk müdahaleyi yapan Nurullah Özel (30), sesleri duyunca terlikle yardıma koştuğunu; daha sonra çizmelerini giyindiğini belirtti. İkiliyi önce sopayla suyun dışına çekmeye çalışan Özel, şöyle konuştu: "Tekrar eve koştum. Çekpası ve bahçe hortumunu aldım. Önce kızın ayağında hortumu doladım, sudan çıkardım. Aynı müdahaleyi erkeğe de yaptık. Bilinçleri kapalıydı. Kızın bedeni soğuktu. Erkeğin kalbi atıyordu."

BİLANÇO DAHA AĞIR OLABİLİRDİ

İzmir Kordon ve Alsancak Vapur İskelesi'ne yakın noktada yaşanan olayın sakin bir saatte meydana geldiği; daha geç saatte yaşanması durumunda ölü sayısının daha yüksek olabileceği yorumu yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FBI: Trump'a suikast düzenleyen kişinin kimliğini açıkladı

FBI: Trump'a suikast düzenleyen kişinin kimliğini açıkladı