22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 6+1'lı masadan papatya falı!

6+1'lı masadan papatya falı!

Her hafta bir ismin adaylık denklemine girmesi masa içinde bir döngü hâline geldi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Yavaş derken uzun bir süredir ismi anılmayan Abdullah Gül, yaptığı video paylaşımıyla masadaki aday adayı sayısının arttığını gösterdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
6+1'lı masadan papatya falı!

KADİR YILDIZ/ TÜRKGÜN

6+1’li masa, yemek toplantılarını ertelediği ekim ayına kadar birbirlerinin kuyusunu kazmaya devam edeceğini açıkça gösterdi. Daha önce ‘Seçim kararı alın, adayımız hazır’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’da yaptığı konuşmada ‘önce neler yapacağımızı belirleyeceğiz sonra adayı belirleyeceğiz’ diyerek süreci papatya falına çevirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen Gültekin Uysal’a, Temel Karamollaoğlu da eklendi. Karamollaoğlu bir haber sitesine yaptığı açıklamada, ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylığı güçlü bir ihtimal olabilir’ dedi. Bu açıklamanın ardından devreye giren Abdullah Gül ise Ali Babacan, Ahmet Davu- toğlu ve Temel Karamollaoğlu’nun desteğini almayı planladığı bir video yayımladı. Bu gelişmeler 6+1’li masanın adaylık sürecinin çarkıfeleğe döndüğünü gösterdi.

Gül yine ortaya çıktı

Karamollaoğlu’nun ortak aday konusunda Kılıçdaroğlu’nun ismini telaffuz etmesi Abdullah Gül cephesinde iştahları kabarttı. Masada Abdullah Gül’e yakın dört partinin Kılıçdaroğlu ismine mecbur kalacağını gören Gül, bir video paylaşımıyla kendini hatırlattı. Bu paylaşım ile Kılıçdaroğlu ve Gül arasında tercih yapmak durumunda kaldığında kendisini tercih edebilecek Babacan, Davutoğlu, Akşener ve Karamollaoğlu’na da ‘alternatifsiz değilsiniz’ mesajı verdi. Bu videodan sonra gözler Babacan ve Davutoğlu’na çevrildi. İkisinin de Gül’ün denkleme girmesinden memnun oldukları ve masadaki pazarlıkta ellerinin güçlendiği belirtildi. Her iki partinin kısa bir süre önce arasında esen soğuk rüzgârlardan sonra Gül’den böyle bir videonun gelmesi iki tarafı da rahatlattı. Masadan çırak çıkmalarının önüne geçen bu video Babacan ve Davutoğlu’nun yüzünü güldürdü. Masada bu süreçten sonra Kılıçdaroğlu ve Gül’ün arasında adaylık yarışının olacağı belirtildi.

Ortak aday Şero

6+1’li masanın 6. toplantısından da somut bir sonuç çıkmaması ve kamuoyunun sürekli her hafta bir isimle ortak adaylık konusunda meşgul edilmesi artık alay konusu olmaya başladı. Masadaki Genel Başkanların birbirinin kuyusunu kazması ve her hafta ortaya yeni bir ismin atılması Brezilya dizilerini aratmayan bir döngü halini aldı. Seçmenlerinden sır gibi sakladıkları, hem ‘adayımız hazır’ hem de ‘daha belirlemedik’ diyerek kendilerini yalanladıkları bir süreç aldı başını gitti. İmamoğlu mu, Yavaş mı, Kılıçdaroğlu mu yoksa Abdullah Gül mü derken ‘yıpranmasın’ diye sakladıkları adayın CHP’nin kedisi Şero olabileceği bile mizah konusu oldu. Uzun süredir ortalıkta görünmediği için şüphe uyandıran Şero, en son geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir TV canlı yayını esnasında kamera arkasında görüldü. Yıpranmasın diye de kameralardan uzak tutuldu.

Akşener tiyatro turnesinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına en çok karşı çıkan ismin İP Başkanı Meral Akşener olduğu ve partinin üst düzey isimleri tarafından da Kılıçdaroğlu ismine sıcak bakılmadığı uzun süredir dile getiriliyordu. Kılıçdaroğlu’nun ‘kazanacak aday olmadığı’ ve anketlerde bunun görüldüğü çeşitli ortamlarda belirtiliyordu. Meral Akşener, İstanbul’da bir esnafla olan sohbetinde de bunu açıkça gösterdi. İstanbul’da esnafları gezdiği sırada bir esnaf İP Başkanı Meral Akşener’e, ‘Düzgün bir aday çıkmazsa biraz zor gibi. Kılıçdaroğlu’nu koyarsanız biraz zor bu iş. İlla Kılıçdaroğlu olursa gidip oy bile kullanmam. Ne diye görmediğim insana oy vereyim. Bugüne kadar bu iktidarı kim ayakta tuttu, biliyorsunuz yani. CHP’nin muhalefeti sıfır’ dedi. Bu sözler üzerine bir süre sessiz kaldıktan sonra, ‘Yapmayın, öyle yapmayın’ diye yanıt veren Akşener, daha sonra vatandaşa ‘Kesin CHP’lisin. CHP’liler böyle yapıyor genel olarak’ ifadelerini kullandı. Vatandaş ise ‘Değilim. Son iki seçimdir İYİ Parti’ye oy veriyorum ama ortak aday Kılıçdaroğlu çıkarsa hiç sandığa gitmem’ dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz'de 5,3 büyüklüğünde deprem

Akdeniz'de 5,3 büyüklüğünde deprem