20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 'Uzay görüntüleri' ile ilgili yeni açıklama

'Uzay görüntüleri' ile ilgili yeni açıklama

Türk uzmanlar, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) yayınladığı görüntülerdeki cisimlerin adı gibi UFO (tanımlanamayan uçan obje) olduğunu, uzaylılarla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Doç. Dr. Hasan Esenoğlu, ''Görünmeyen bir virüs dünyayı nasıl etkiliyor biliyoruz. Görüntüdeki cisim uzaylılarla ilgili olsa, etkisi Corona Virüsü de geçerdi'' dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Uzay görüntüleri' ile ilgili yeni açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı, geçen gün yayınladığı görüntülerle önceki yıllarda ABD Donanması’nda görevli pilotlar tarafından kayda alınan ve tanımlanamayan uçan nesnelere (UFO) ait görüntüleri resmen yayınladı. Görüntüler dünyada da merak uyandırdı.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir ve İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nden Doç. Dr. Hasan Esenoğlu da Pentagon tarafından yayınlanan görüntüleri değerlendirdi. Prof. Dr. Sacit Özdemir, donanma pilotlarının görev sırasında kayda aldıkları görüntülerde yer alan cisimlerin, uzaylılara ait olmadığını açıkladı. Uçak kameraları ve havada hareket sırasında alınmış görüntüler olduğunu belirten Prof. Dr. Sacit Özdemir, “Fakat bu görüntülerden ne olduğunu söylemek imkansız. Yani adı gibi UFO, tanımlanamayan uçan cisim gerçekten. Fakat uzaylılarla hiçbir alakası olamaz. Başka gezegenlerden, başka yıldızlardan dünyaya gelmiş canlılar olamaz, veyahut onların araçları olamaz. Bu tür yorumlar yapmak çok yanlış olur" diye konuştu.

'Uzaylılarla ilişkilendirmek büyük hata'
Görüntüdeki cismin insansız hava araçları, meteoroloji balonu veya farklı tür hava araçları olabileceğini belirten Prof. Dr. Özdemir, “Yani sonuçta yine insanlığın ürettiği bir cisim aslında orada görülen. Veya bir kısmı belki montajlanmış, kamera hileleri dahi olabilir. Bunları hemen uzaylılarla ilişkilendirmek büyük hata. O açıdan bunu kabul etmemiz mümkün değil. En azından bu görüntü ve kayıtlara bakarak bunlar uzaylı, uzaydan gelmiş canlıların araçları demek büyük bir yanlış olur" dedi.

'Gündem değiştirme amaçlı olabilir'
Görüntülerin yayınlanma amacının kamuoyunun gündemini değiştirmek amaçlı olabileceğini dile getiren Prof. Dr. Özdemir, “Ayrıca bu görüntülerin montajlanıp montajlanmadığı, yani üzerine herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığının da uzmanlar tarafından incelenmesi gerekiyor. Belki bazı kısımlarının gerçek olmadığı da ortaya çıkabilir. Uzaylılarla hiçbir ilgisi alakası olamaz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da Türk kara sularına itilen 13 sığınmacı kurtarıldı

Muğla'da Türk kara sularına itilen 13 sığınmacı kurtarıldı