14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem AFAD'dan sağanak yağışlarla ilgili açıklama

AFAD'dan sağanak yağışlarla ilgili açıklama

AFAD, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde sel ve su baskınlarına müdahale çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Kırşehir'de bir kişi yaşamını yitirirken Kayseri'de arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AFAD'dan sağanak yağışlarla ilgili açıklama
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel ve su baskınlarına ekiplerin müdahale çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Açıklamada ayrıca, Kırşehir'de sele kapılan bir kişinin yaşamını yitirdiği, Kayseri'de ise sele kapılan bir kişi için arama- kurtarma çalışmalarının devam ettiği hatırlatıldı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Karadeniz ve İç Anadolu bölgemizde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiş olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin'de yağış uyarısının sonlandırıldığı bilgisi verildi. Samsun ve Ordu'da ise turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00'e kadar devam etmesinin beklendiği vurgulandı.

'KAYIP VATANDAŞI BULMAK İÇİN 150 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ ÇALIŞIYOR'

Öte yandan, yağışlardan etkilenen illere ilişkin de bilgi verilen açıklamada, Kayseri'nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi'nde aşırı yağışlar sonucu heyelan meydana geldiği belirtildi. Mahsur kalan 8 araç ile 32 vatandaşın güvenli alanlara tahliyesinin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, heyelan sonucu dere yatağında 1 aracın sürüklendiği ve araçta olduğu değerlendirilen 1 kişinin bulunması amacıyla 150 kişilik arama- kurtarma ekibi tarafından çalışmaların aralıksız devam ettiği ifade edildi.

'SELE KAPILAN 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ'

AFAD'dan yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Kırşehir ilimizde sele kapılan bir vatandaşımız sudan çıkarılarak hastaneye sevk edilmiş, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Aşırı yağışlardan etkilenen 150 tarım işçisi tedbir amacıyla güvenli alanlara alınmıştır. Nevşehir ilimizde sel ve su baskınlarından etkilenen 15 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatırız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye, FIFAe Dünya Kupası'na katılacak

Türkiye, FIFAe Dünya Kupası'na katılacak