20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ağır kayıplar veren PKK/YPG'nin ''sahte kimlik'' oyunu!

Ağır kayıplar veren PKK/YPG'nin ''sahte kimlik'' oyunu!

'Bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması' için BM ile anlaşma imzalamasına rağmen kaçırdıkları çocukları savaşçı olarak kullanmaya devam eden terör örgütü PKK/YPG, sahte kimlik çıkararak çocukları reşit göstermeye çalıştığı ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ağır kayıplar veren PKK/YPG'nin ''sahte kimlik'' oyunu!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine nokta operasyonlarla ağır darbe indiriyor. Köşeye sıkışan terör örgütü PKK/YPG Suriye'de sivillere uyguladığı baskı ve zulmü artarak devam ediyor. Ağır kayıplar veren ve elaman bulma sıkıntısı çeken terör örgütü gözünü çocuklara çevirdi. Bu sebeple örgüt yaşları 12 ila 17 arasındaki çocuk ve gençleri ailesinden ayırdı. 156 çocuğun kaçırıldığı belgelendi. Son iki ayda 14 çocuk ailesinden koparıldı. YPG çocuklara sahte kimlik çıkararak, reşit göstermeye de çalışıyor.

TRT Haber'in haberine göre; bölücü terör örgütü, özellikle Ayn El Arap, Münbiç ve Haseke'nin Kamışlı bölgesinden kaçırdığı çocukları silah eğitiminin ardından çatışma bölgelerine götürüyor.

6 YILDIR EVLADINDAN AYRI

O çocuklardan biri de 13 yaşında ailesinden koparılan Emel Bekir'di. Emel'in annesi durumu şöyle anlattı: "Annem hastaydı Afrin'e ziyarete gitmiştik. Sabah kalktığımızda evde yoktu, evden kaçırmışlar. PKK yandaşlarının yanına gittim siz mi kaçırdınız dedim. Evet biz kaçırdık dediler. İnsanların üzerindeki bu zulüm kalksın artık. Bunlar çocuktur silahtan anlamazlar. Ben 6 yıldır kızımdan haber alamıyorum. Çok mücadele ettim. Bir gece evimizi bastılar kocamı öldürmek için. Kocam sonra çocukları alıp Türkiye'ye gitti. Tekrar PKK'ya gittim bana 'Bir şey olmaz sen de gel bize katıl. Bizim için silah tut biz sana bakarız' dediler."

BM VE ABD RAPORU İHLALLERİ BELGELEDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Temmuz 2018-Haziran 2020'de terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de çocuklara yönelik ihlalleri belgeledi. Oluşturulan rapora göre, örgütün son iki yılda 400'den fazla çocuğu savaşçı olarak kullandığı ifade edildi. Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK, "bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması" için BM ile anlaşma imzalamasına rağmen çocukları savaşçı olarak kullanmaya devam etti. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 26 Haziran 2020'de yayımladığı raporda, "YPG, sığınma kamplarından 12 yaşındaki çocukları bile zorla silah altına almaya ve kullanmaya devam etti" ifadesine yer verilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Henry Onyekuru transfer için İstanbul'da

Henry Onyekuru transfer için İstanbul'da