23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem AK Parti Sözcüsü Çelik'ten asgari ücret açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten asgari ücret açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yarın başlayacak asgari ücret görüşmeleri için "Vatandaşlarımızın hiçbir kuşkusu olmasın, bize iletilen her mesajı alıyoruz" dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten asgari ücret açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle; Üzücü bir haber Azerbaycan'dan geldi, orada da şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanımız engelli kardeşlerimizle bir araya geldiler. Buradaki mesajlar Türkiye'deki devrimi göstermektedir. Yine engelli kardeşlerimize dönük olarak altı çizili şekilde pozitif ayrımcılık yürürlüğe konulmuştur. Dünyada ilk defa engelliler için merkezi bir sınav yürürlüğe konulmuştur. Engelli vatandaşlarımızın mücadele hikayeleri bütün Türkiye'nin hikayesidir. 3 Aralık'ta 750 engelli öğretmen ataması yapılacak. Bütün bu yaklaşımları bir yardım değil, hak olarak görüyoruz.

Değerli arkadaşlarım bugün Adalet Bakanımız açıkladı. Yeni mahkemeler yürürlüğe girecek.

Körfez ile yeni sayfaların açılması ve başka ülkelerle de bu sayfaların açılacak olması dış politikada derinleşmenin, ve bazı sorunların yeni aşamalarda çözüme kavuşmasıdır. Pandemi döneminde bir daha ortaya çıktı ki alt yapımızı kimsenin itemeyeceğini bir kere daha gösterdi. Son derece önemli projeler düğüm noktasıdır. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın Katar ziyaretiyle birlikte yoğun dış politika görüşmeleri devam edecek.

ATATÜRK'ÜN BUGÜNE KADAR BİLİNMEYEN RÖPORTAJI

Tarihimizin açısında çok önemli gördüğüm bir konuyu ele almak istiyorum. İngiliz arşivlerinde Atatürk'ün bugüne kadar bilinmeyen İngiliz gazetesinde verdiği bir röportajı ortaya çıktı. Kapitülasyonlara hiçbir alanda izin verilmeyeceğini söylüyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele son derece güçlü bir şekilde devam ediyor. Eren operasyonlarının Sonbahar-Kış aşamalarında 270 PKK barınma alanına yönelik sürüyor. Sınırlarımızın yakınında kurulmak istenen terör yapılanmalarına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. MİT, Katar İstihbaharat Teşkilatı ile birlikte geçen gün Türk vatandaşlarımızı kurtardı. Bu insanı kurtarma çalışmaları son derece yoğun emek gerektiren ve her zaman da sonuç alınmayan unsurlar. Türkiye'nin güvenilir bir devlet olma algısı, MİT'in yaptığı operasyonlar kapsamında da kabul ediliyor. Bazı devletler zamanında da vatandaşlarının kurtarılmasını bizden istediler.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET ÇALIŞTAYI

Daha önceki MYK toplantılarında size bahsetmiştim. Kadına şiddet konusunda her türlü çalışma yapmaya hazırız demiştim. Kadın Kolları Başkanlığımızın düzenlediği çalıştayın amacı bu zamana kadar alınan tedbirlerin nasıl pekiştirileceğiydi. Bu çalışmayı çok değerli buluyoruz. MYK'mız buradaki sonuçları siyasi açıdan neler yapılabilir değerlendirecektir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Cumhurbaşkanımız MYK'nın açılışında kapsamlı bir değerlendirme yaptılar. Kararlı bir şekilde politikaların uygulanmaya devam edeceği mesajını verdi.

BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARINA YANIT

Cumhur İttifakı'nın adayı tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti'den de bir açıklama yapılmadığı doğru değildir. Hemen hemen bütün il kongrelerimizde teşkilatlarımızla bir araya geldiğimiz her yerde bunu zaten güçlü bir şekilde açıklıyor. Tabanımızın, vatandaşlarımızın görüşü budur. Hiçbir gölgeli alan yoktur. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı'nın kuşkusuz adayıdır. Defalarca açıklandı. Bu apaçık bir gerçek.

MGK'DAKİ EKONOMİ VURGUSU

Onların kafasındaki geçmiş yıllardaki MGK'yı siyasetin üzerinde bir vesayet olarak algıladıkları için, halbuki gerçek MGK ülkeyle ilgili her değerlendirmeyi güvenlik meselesi olarak değerlendirir. Örneğin bunun en başında Türkiye Cumhuriyeti devletinin etrafındaki ekonomik gelişmeler tabi ki önemlidir.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

Burada tabi ki Bakanlığın bir yetki alanı var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Kendi yaklaşımımızı ortaya koyarken onların sahasına girmekten kaçınmak isterim. Kuşkusuz AK Parti MYK'sı bu konuyu değerlendirdi. Çeşitli görüşler ortaya koyuldu. Bu bizim siyasi görüş olarak ortaya koyduğumuz yaklaşımdır. Benim söylemem doğru değil. Orada komisyon var. Hakkaniyetli, makul, adil ve sorun çözücü bir çerçevede. Değerli vatandaşlarımızın hiç kuşkusu olmasın. Bize iletilen her mesajı alıyoruz. Çeşitli alınan kararların zor zamanları oluyor, kolay zamanları oluyor. Kolay zamanların da zor zamanların da farkındayız.

AK Parti MYK'sı bu sıcak gündemde bir değerlendirme yapmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Omicron varyantı nedir, belirtileri nelerdir? Omicron hangi ülkelerde var, Türkiye'de görüldü mü?

Omicron varyantı nedir, belirtileri nelerdir? Omicron hangi ülkelerde var, Türkiye'de görüldü mü?