20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Aman dikkat! Karpuzu böyle yemek hastalık saçıyor!

Aman dikkat! Karpuzu böyle yemek hastalık saçıyor!

Yaz aylarının favori meyvesi karpuz hem serinleten hem de ağızda lezzet şöleni yaşatan bir yiyecektir. Ancak karpuz tüketimine yapılan hatalar karpuzun faydalarından yararlanmanın önünde bir engeldir. Karpuzun yanlış şekilde tüketilmesi fayda yerine zarara yol açıyor.

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuz, tüketiminde yanlış davrandığımız bir meyve. Yanlış tükettiğimizin farkında bile olmadığımız karpuzu yerken dikkat edilmesi gereken belirli kurallar var.
Bu kuralları uygulayarak karpuz tüketimini hem daha ferahlatıcı hem de daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. İşte karpuz tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
Yemeklerden sonra en az 2 saat bekleyin: Karpuz yemeklerden 2 saat bekledikten sonra tüketildiği takdirde faydalar ağlıyor.
Ancak yemekler ile birlikte ya da hemen sonrasında tüketilen karpuz kan şekeri dengesinin bozulmasına yol açabiliyor.
Diyabet riskini arttıran bu davranışı bırakarak hem kan şekeri seviyeleri dengeleyebilir, hem de sindirim sistemine aşırı yüklenmemiş olursunuz.
Karpuz varsa ekmek yok: Karpuz tüketimine yapılan en büyük hatalardan biri öğün içerisinde hem karpuz hem ekmek tüketimi yapılması.
Eğer karpuzu yemeklerle birlikte tüketmek istiyorsanız, bu durumda ekmeği kesmeli ya da en az seviyeye indirgemelisiniz.
İki karbonhidrat barındıran besin olan ekmek ve karpuzun birlikte tüketilmesi öğünde aşırıya kaçma olacağından sindirim sistemini zorlayacaktır.
Koku ya da tadında farklılık varsa: Karpuz gereğinden fazla olgunlaşması halinde bozulmaya başlar. Bu bozulmalar karpuzun orta kısmından başlayarak kenarlara doğru yayılacağı için alırken fark etmeyebilirsiniz.
Eğer karpuzu kestiğinizde keskin kötü bir koku yayılıyorsa ya da ilk aldığınız tat ekşi bir tat ise karpuzu kesinlikle yememelisiniz.
Çürük bir karpuz yemiş olursunuz ve hastalıklara davetiye çıkarırsınız. 3 günden fazla beklemiş karpuzu yemeyin: Karpuz eğer 3 günden fazla süre beklediyse kesinlikle yememelisiniz. Karpuzun su seviyesi yüksek ve asit seviyesi düşük olduğu için kolay bozulan bir meyvedir.
Bu nedenle buzdolabında olsa dahi 3günen fazla bekletilmesi sağlıklı sayılmıyor. Çekirdeğini çıkarmak da sağlıklı: Karpuz çekirdeği sindirilebilen yapıda kabuğu olan bir çekirdek değil.
Bu nedenle tüketirken karpuz çekirdeğinin çok fazla olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde sindirime bağlı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Karpuz çekirdeklerinin kabuklarını çıkararak tüketebilirsiniz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Neden sık sık hasta olduğunuzu öğrenince çok şaşıracaksınız! Meğer insanlar…

Neden sık sık hasta olduğunuzu öğrenince çok şaşıracaksınız! Meğer insanlar…