22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 'Ankara-Sivas YHT hattını bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz'

'Ankara-Sivas YHT hattını bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) şantiyesinde incelemelerde bulundu. 400 kilometre mesafeyi saatte 250 kilometre ile katedecek projeyle ilgili Bakan Karaismailoğlu, bu yıl içerisinde bitirilmesi için çalışıldığını aktardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Ankara-Sivas YHT hattını bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şantiyede inceleme yapıp, çalışmalarda hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hat bakım aracına binen Bakan Karaismailoğlu, yapımı tamamlanan tren hattını inceledi. Helikopter ile havadan da hat üzerinde inceleme yapan Karaismailoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bakan Karaismailoğlu, çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "Ankara-Sivas YHT hattının, inşallah bu yıl içerisinde bitmesi hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ankara-Sivas arası 400 kilometrelik mesafeyi hat bittiğinde, saatte 250 kilometre hızla kat edecek tren. Bu hat üzerinde 8 tane istasyon var. İnşallah bu yıl içerisinde hizmete aldığımızda vatandaşlarımız hızlı trenin konforundan ve yüksek standartlı tren yolu ulaşımından faydalanmış olacak. İnşallah bu konforu ülkemizde yaygınlaştırmak için bütün çabalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

"Bir taraftan Mersin-Adana-Gaziantep hattımızda çalışmalar devam ediyor, bir taraftan da, Ankara- İzmir arasında çok yoğun bir çalışma var. Tamamını bitirmeye çalışıyoruz. Bursa'yı, Ankara- İstanbul YHT hattına bağlamanın hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. YHT Ankara- İstanbul arasındaki Bilecik Doğançay tünellerinde çalışmalarımız devam ediyor. Ankara- İstanbul hattındaki ulaşım süresini kısaltmak için çaba sarf ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında karayolu, deniz, hava, demir yolu çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bizim amacımız vatandaşlarımızın daha konforlu yüksek standartlarda yaşaması için. İnşallah bunları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız"

"Hedefimiz 2023 yılına 3 bin 500 kilometre hat ile girmek"

Bakan Karaismailoğlu, demiryolu konusunda çok büyük bir atılım içerisinde olduklarını ifade ederek, "Hedefimiz 2023 yılına 3 bin 500 kilometre hızlı demir yolu hattı ile girmek. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de YHT hatlarımızı 5 bin 500 kilometreye ulaştırma doğrultusunda yoğun bir çalışma sarf ediyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tunceli'de maske takma zorunluğu 30 Ağustos'a uzatıldı

Tunceli'de maske takma zorunluğu 30 Ağustos'a uzatıldı