20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Asgari ücret zammı yapılacak mı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli mi? Bakan'dan açıklama

Asgari ücret zammı yapılacak mı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli mi? Bakan'dan açıklama

2021 asgari ücret zammı ne kadar olacak? milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Asgari ücret görüşmeleri henüz başlamadı ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Peki Asgari ücret zammı belli mi? Asgari ücret zammı ne kadar olacak?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari ücret ile ilgili hepimizin yaptığı hesaplar var. Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyenin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ediyoruz. dedi..
Komisyonda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bütçesinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu bütçesi ile Mesleki Yeterlilik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sayıştay raporları da ele alınacak.u003cspan style=background-color: rgb(255, 255, 0);u003eu003c/spanu003eu003cspan style=background-color: rgb(255, 255, 0);u003eu003c/spanu003e
Daha sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığın bütçe sunumuna başladı.u0026nbsp;u0026nbsp;u0026nbsp;u0026nbsp;
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari ücret ile ilgili yaklaşık 2 bin 500 muhtelif sektörlerde çalışan işçi, işveren , yöneticiler, esnaf başka mesleklerden insanları kapsayan araştırma ile topumun beklentilerini belirleyen bir araştırma yapıyoruz. Bu bizim için bir kamuoyu beklentisini de gösterme şeklinde bir çalışma olacak. Hesaplarımızı yaparak işçilerimizi koruyacak Asgari Ücret meselesini gündemden çıkaracak bazı rahatlamalar sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim. dedi.
u003cbu003e3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASIu003c/bu003eBakan Bilgin, 3600 ek göstergesinin bakanlık bünyesinde çalışmaları başladı. Kapsamını ve maliyetini şu anda çalışıyoruz. Yakında sendikalarla birlikte ortak bir çalışma yürüteceğiz. dedi.
u003cbu003eASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?u003c/bu003e2022 asgari ücret zammı işçi sendikaları ve işveren temsilcileri tarafından yapılacak görüşmeler neticesinde belli olacak. Görüşmelerde enflasyon oranları ve TÜİK tespitleri etkili olacak.
Görüşme takvimi henüz belli olmasa da asgari ücret görüşmelerinin Aralık ayı itibariyle başlaması bekleniyor.
Habertürk'ten Fatih Altay'lı ismini vermediği büyük bir sanayici ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Yapılan görüşmede Altaylı sanayicinin tahminini şu şekilde aktardı:
Mutfaktaki enflasyon yüzde 29. Şimdi sendikalar asgari ücret komisyonunda oturacaklar. En az yüzde 30 zam isteyecekler. Asgari ücrete yüzde 30 zam gelince bu silsile halinde zam demek. Maliyetlerin üzerine bir de bu binecek.
Geçtiğimiz yıl pandemi koşulları göz önüne alınarak asgari ücrete yüzde 21 zam yapılmıştı. Yüzde 20 zam yapılması halinde ise asgari ücret net 3 bin 390 lira olacak. Ancak en net tahminler Aralık ayı itibariyle belli olacak.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçük bir sivilce sandı, korkunç gerçeği sonradan öğrendi

Küçük bir sivilce sandı, korkunç gerçeği sonradan öğrendi