22 Ocak 2025
weather
7°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Ay tutulması Türkiye’den izlenebilecek

Ay tutulması Türkiye’den izlenebilecek

5 Haziran akşamı başlayıp gece yarısına kadar devam edecek olan Ay tutulması, yılda sadece 4 sefer gerçekleşiyor ve milyonlarca kişi bu Ay’ın bu gölgeli halini görmek için yüzünü gökyüzüne dönüyor. Bir doğa olayı olmasının yanı sıra astrolojik açıdan da etkileri bulunan Ay tutulması bu yıl ikinci defa gerçekleşecek ve dünyanın pek çok yerinden izlenebilecek…

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ay tutulması Türkiye’den izlenebilecek

Ay’ın Dünya’nın gölgesinde kalmasıyla oluşan ve birkaç saatliğine de olsa Ay’ın kararması olarak gözlemlenen Ay tutulması, astrologlar tarafından bir dönemin kapanıp yeni bir dönemin açılması olarak yorumlanıyor. Uzmanlar, Türkiye'den de görülecek  Ay tutulmasından en çok yay burcu gibi balık, başak ve ikizler burçlarının etkileneceğini söylüyor…

AY TUTULMASI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

2020 yılının 2. ay tutulması 5 Haziran Cuma akşamında Türkiye saati ile 20.43’te başlayacak 00.06’de son bulacak.

TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Hava şartları uygun olduğu takdirde Türkiye’den de rahatlıkla görülecek olan ay tutulması, aynı zamanda Antarktika, Avustralya,  Afrika, Asya, Hint Okyanusu, Avrupa, Pasifik Okyanusu’nun batısı ve Atlantik Okyanusu’nun güneyinden gözlenebilecek. Tutulmanın ortası Türkiye Saati ile 22.25’te gerçekleşecek.

EN İYİ NEREDEN GÖRÜLÜR?

Ay tutulmasının en iyi görüleceği yer, yeryüzünün Ay'ın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesidir.

Ay tutulmasında Ay tamamen kaybolmaz. Bunun sebebi ise, Ay'a karşı olan Dünya yüzeyine çarpan Güneş ışınları Dünya'nın atmosferi tarafından kırılmasıdır.

ETKİSİNİ NE ZAMAN GÖSTERİR?

Kişisel astroloji haritalarında da, ülkeler astrolojisinde de o yıla damga vuracak konularını gösterir. Ay tutulmaları, 'Turbo Dolunay'ın çok daha güçlüsüdür yani bitiş enerjisini yenisinin başlama enerjisini gösterir. Tutulmaların etkisi, artı-eksi 5 gün gibi kendisini göstermeye başlar.

Astrolog Elif Hece'ye göre Anın haritasında yükselen burç oğlak, Güneş ve Venüs ikizler burcunda kavuşum halinde olacak. Her ne kadar Venüs retro olsa da genel retro sürecini etik ve ahlak kurallarına uymuş olanlara Satürn 120 derece açıyla ilişkilere ve ortaklıklara destek ve kalıcılık verecek. Fakat bu destek, kadersel olarak yürümesi gereken ilişkiler için geçerli olacak. Çünkü Mars ve Venüs zorlayıcı açıları yanı sıra yaralı şifacı Chiron'da. Özellikle 3-4-5 Haziran 2020 tarihlerinde, Ay ile zorlu açılarda olduğundan duygusal iniş çıkışlar yaşamamaya ve kırıcı konuşmalar yapmamaya dikkat edelim.

EKONOMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Ancak Uranüs boğa ve satürn kova karesi ile ekonomik kriz tetiklenebilir ve dünyanın farklı ülkelerinde halklar, ülke yönetimine karşı isyankar bir tutumla provakasyon yapıp eyleme dökebilirler.

Özellikle 19 Haziran 2020'de başlayacak olan Merkür retrosunda sosyal mecralarda, Facebook ve Twitter gibi konuyla ilgili çok fazla isyan yüklü yazılara ve aynı şekilde yazılı ve görsel medyada da bu tarz haberlere rastlayabiliriz. ABD'deki olayların büyümesi ve başka ülkelere de yayılması sürpriz olmaz.

5 Haziran 2020 Ay tutulmasında, ülke genelinde ise dış ilişkilerle sorun yaşanabilir ve ülke olarak kendimize yeni düşmanlar edinebiliriz. Bankacılık, sigorta, vergi sistemlerinde değişikliklere ve yapılanmaya gidilebilir. Ayrıca havacılık sektöründe, havayollarında yeni bazı atılımlar ve gelişmeler yaşanabilir.

SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Sağlık konularında koronavirüs ile ilgili de eğer tedbiri elden bırakırsak Ay Mars karesinden dolayı hastalık artarak tekrar gündeme gelebilir.

2020 YILI TUTULMA TARİHLERİ

10 Ocak Ay Tutulması (20 derece yengeç burcu)
5 Haziran Ay Tutulması (15 derece yay burcu)
21 Haziran Güneş Tutulması (0 derece yengeç burcu)
5 Temmuz Ay Tutulması (13 derece oğlak burcu)
30 Kasım Ay Tutulması (8 derece ikizler burcu)
14 Aralık Güneş Tutulması (23 derece yay burcu)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması için genelge

15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması için genelge