07 Ekim 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Bakan Kasapoğlu'ndan 'Derya Büyükuncu' açıklaması: Gereken yapıldı

Bakan Kasapoğlu'ndan 'Derya Büyükuncu' açıklaması: Gereken yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili skandal paylaşım yapan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye Yüzme Federasyonu'ndan dün yapılan açıklamada Büyükuncu'nun daimi hak mahrumiyeti cezası aldığını açıklanmıştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kasapoğlu'ndan 'Derya Büyükuncu' açıklaması: Gereken yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasının ardından sosyal medyada skandal bir paylaşım yapan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bugün Ankara'da basın temsilcileriyle buluştuğu toplantıda yaptığı açıklamada eski yüzücü Derya Büyükuncu hakkında; "Gelinen nokta itibari ile gerekenin yapıldığını ve bu anlamdaki çalışmaların da hızlı bir şekilde neticelendirileceğini ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

DERYA BÜYÜKUNCU'YA DAİMİ HAK MAHRUMİYETİ CEZASI

Türkiye Yüzme Federasyonu'nda dün Büyükuncu'nun sosyal medya paylaşımının ardından disiplin kurulu olağanüstü toplanmıştı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti;

"Derya Büyükuncu'nun sosyal medya üzerinden sarf ettiği söylem ve yazılarının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ve eşine aleniyet oluşturacak şekilde yapmış olduğu paylaşımlarının Türkiye Yüzme Federasyonu Disiplin Kurulu Talimatı'nın 34. maddesine aykırı olduğu, ulusal medya kanallarından öğrenildiği üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ilgili hakkında adli soruşturma başlatıldığı, eylemlerinin yoğunluğu ve içeriğinin şiddet göz önünde bulundurularak Türkiye Yüzme Federasyonu Disiplin Talimatının 34. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 'daimi hak mahrumiyetiyle cezalandırılmasına' karar verilmiştir."

"İNSANLIĞA SIĞMAYACAK İFADELERİ SİNEYE ÇEKMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Konuya ilişkin dün de sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bırakın bir sporcuya yakışmamasını insanlığa sığmayacak ifadeleri kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değil. Sporcu ahlakına sığmayan bu çirkin hareket için gereği yapılıyor." ifadelerini kullanmış ve Türkiye Yüzme Federasyonunca sporcu hakkında daimi hak mahrumiyeti kararı verilen belgeyi paylaşmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu heyecanı başlıyor

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu heyecanı başlıyor