20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bakan Yerlikaya: "Biz hainleri affetmeyeceğiz"

Bakan Yerlikaya: "Biz hainleri affetmeyeceğiz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Biz hainleri affetmeyeceğiz. Nankörlerden yüz çevireceğiz. Hangi delikte, hangi kılıkta olurlarsa olsunlar, onları yaptıklarına pişman edeceğiz. Bu da bizim şehit ana babalarına, şehit evlatlarına, gazilerimize sözümüz olsun" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Yerlikaya: "Biz hainleri affetmeyeceğiz"
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Müzesi Demet Sezen Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle 15 Temmuz gazileri ve şehit aileleriyle bir araya geldi.

Programa Yüksek Düzey Katılım

Programa; 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gazilerinin yanı sıra, çeşitli devlet kurumlarının üst düzey yetkilileri de katıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Aktaş, Bülent Turan, Münir Karaloğlu, Mehmet Sağlam, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir ve Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç gibi isimler etkinliğe katıldı.

Yerlikaya'dan Anlamlı Konuşma

Bakan Soylu, etkinlikte Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından yaptığı konuşmada, milletin ruhunda şehitlik ve gazilik kavramlarının yüceliğine vurgu yaptı. Türkiye'nin tarihi destanlarının bu ruhla yazıldığını belirtti.

Milletimizin Şanlı Tarihi

Soylu, Türk milletinin tarih boyunca şehitlik ve gazilik gibi kavramlarla anılan destansı mücadelesini hatırlatarak, "Milletimizin ruhunda bu şuur olduğu sürece, hiçbir güç onları yok edemez" dedi. Türk milletinin geçmişten bugüne bu değerlerle varlığını sürdürdüğünü vurguladı.

Unutulmayacak Kahramanlık Destanı

Bakan Soylu, 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatarak, bu geceyi unutmanın mümkün olmadığını belirtti. Türk milletinin o gece sergilediği kahramanlık destanının asla unutulmayacağını ifade etti. Soylu, milletin birlik ve beraberlik ruhunun bu zorlu süreçte nasıl zirveye çıktığını vurguladı.

"Minnetle Anıyoruz"

15 Temmuz'da yaşananları bir kez daha anma fırsatı buldukları için şükranlarını ileten Bakan Soylu, şehit ailelerine ve gazilere minnet duygularını iletti. Programa katılan herkese teşekkürlerini sunarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PKK'ya ağır darbe! Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 17 terörist etkisiz hale getirildi

PKK'ya ağır darbe! Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 17 terörist etkisiz hale getirildi