19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bakanlar sandık başında

Bakanlar sandık başında

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, oyunu Şanlıurfa'da kullandı. Bakan Bozdağ, 'Ülkemizin dört bir yanında da seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçeceğinden şüphem yoktur. Türkiye ve aziz milletimiz bu konuda geçmişten bugüne demokratik olgunluğun en güzel örneklerini vermiştir, bu seçimde de aynı şekilde gidip iradesini sandığa yansıtacaktır' ifadelerini kullandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlar sandık başında

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı ve yeni meclis üyelerini seçmek için sandık başında... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, oyunu Şanlıurfa'da kullandı. Oy verme işleminin ardından açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Ülkemizin dört bir yanında da seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçeceğinden şüphem yoktur." dedi.

SÜLEYMAN SOYLU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eşi Hamdiye Soylu, oyunu Gaziosmanpaşa'da Dobruca Ortaokulu'nda kullandı.

BEKİR BOZDAĞ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu Şanlıurfa'da Bahçelievler Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesinde oyunu kullandı. Çavuşoğlu, Türkler Mahallesindeki Ayşen-Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu 2333 nolu sandıkta oyunu verdi.

MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu (sağda), Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu İzmir'de kullandı. İzmir Atatürk Lisesi'ne eşi Ayşe Betül Kasapoğlu (solda) ile beraber gelen AK Parti İzmir Milletvekili adayı da olan Kasapoğlu, oyunu 1260 numaralı sandıkta kullandı.

MEHMET NURİ ERSOY
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı.

MURAT KURUM
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eşi Şengül Kurum ile birlikte oyunu TEB Ataşehir Ortaokulu'nda kullandı.

HULUSİ AKAR
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu 54 sene önce mezun olduğu Kayseri Lisesinde kullandı.

ADİL KARAİSMAİLOĞLU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Beşirli Mahallesi'ndeki Beşirli Borsa İstanbul Ortaokulu'na gelerek "2045" numaralı sandıkta oyunu kullandı.

FATİH DÖNMEZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, oyunu Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesindeki Eti Maden İşletmeleri İlkokulundaki 2023 numaralı sandıkta kullandı.

FAHRETTİN KOCA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulunda kullandı.

MEHMET MUŞ
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oyunu, Samsun'un İlkadım ilçesinde kullandı.

VAHİT KİRİŞCİ
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu memleketi Kahramanmaraş'ta kullandı. Kirişci, 1972 yılında mezun olduğu Onikişubat ilçesindeki Dumlupınar Şehit Haşim Yenigül İlkokulu'nda kullandı. Daha sonra oyunu vereceği 1062 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geçen Kirişci, sandık görevlilerine başarılar diledi.

MAHMUT ÖZER
rdu'dan AK Parti milletvekili adayı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Altınordu ilçesine bağlı Şahincili Mahallesi'ndeki Vakıfbank Ortaokulu'na geldi. Burada bir süre vatandaşlarla sohbet eden Özer, daha sonra, "1396" numaralı sandıkta oyunu kullandı.

DERYA YANIK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Osmaniye'de Raufbey Mahallesi'ndeki Şehit Bekir Evran İmam Hatip Ortaokulunda kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da depremzede seçmenler dostlarıyla hasret giderdi

Hatay'da depremzede seçmenler dostlarıyla hasret giderdi