20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Balayını bırakıp yangın bölgesine koştu

Balayını bırakıp yangın bölgesine koştu

Azerbaycanlı gazeteci Turan Rzayev balayını bırakıp Türkiye'deki yangın bölgesine geldi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balayını bırakıp yangın bölgesine koştu

Türkiye'de orman yangınlarının başlamasının ardından Azerbaycan'dan yangın söndürme çalışmalarına destek için ekip yollanırken, çalışmaları takip etmek için de Azerbaycanlı gazeteciler Türkiye'ye geldi.

Azerbaycan'da 20 Temmuz'da dünya evine giren Turan Rzayev, Türkiye'ye destek için gönderilen Azerbaycanlı ekibi takip için 30 Temmuz'da görevlendirildi. Evliliğinin onuncu gününde Türkiye'ye gelen Rzayev, İhlas Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de meydana gelen yangınlar nedeniyle severek ve isteyerek Türkiye'ye göreve geldiğini söyledi.

"Bu bizim için yardımlaşmadan daha çok vatani bir görevdir" diyen Rzayev, "Çünkü Türkiye'de bizim vatanımızdır. Azerbaycan yoksa Türkiye vardır, Türkiye yoksa Azerbaycan vardır. Bizim bir değil, iki devletimiz var. Biz iki devlet bir milletiz" diye konuştu.

Türkiye'de olmaktan gurur duyduğunu anlatan Rzayev, "Diğer Azerbaycanlılar gibi çocukluğumdan beri Türkiye'yi severim. Bugün burada olmamdaki en büyük nedenlerden birisi, meydana gelen bu yangının ve buradaki tüm kardeşlerimizin çektiği bu eziyeti, gayreti ulaştırabildiğim kadarıyla çok insana ulaştırmak ve buradaki dayanışmayı, birlik ve beraberliği ister Azerbaycan isterse tüm Türk Cumhuriyetlerindeki soydaşlarımıza ulaştırmaktır" dedi.

"Tek bir elbise ile Türkiye'ye geldim"
Çalıştığı kurumun müdürünün kendisini arayarak Türkiye'ye gitmesini söylediğini aktaran Rzayev, "Düğünüm olalı 10 gün olmuştu, ben izindeydim. İznimin bitmesine bir gün vardı. Baş redaktörümüz aradı pasaportumun olup olmadığını sordu. Olduğunu söyledim ve bana 'Türkiye'ye gideceksin, yangınları çekeceksin' dedi. Telefonu kapattım daha da bir şey söylemedim, apar topar tek bir elbise ile Türkiye'ye geldim" ifadelerini kullandı.

4 gün süren karayolu ile Türkiye'ye geldiğini belirten Rzayev, "Eşim ilk duyunca şaşırdı. Tüm eşler gibi o da 10 günlük evli bir insan eşini bırakıp başka bir ülkeye gidiyor. Ama eşimde olsa bu öyle bir görev ki, benim üzerimde hakkı olan bir görevdi. Türkiye kardeş ülkedir, buradaki insanlar zor durumda. Bu insanları yaptığı işleri neden kimse görmesin? Dünya bilmeli. Avrupalı, Amerikalılar bir şey yapınca dünya bunu hep görüyor, 'hümanizm', 'demokrasi' diyor, bu ülkeler Nobel Ödülü falan alıyorlar. Buradaki insanlar itfaiyeciler, canla başla çalışıyorlar. Buradaki köylüler, yerel halk, Azerbaycanlılar, Türkler çalışıyorlar. Bunları göstermek gerekiyordu. Ben geldikten sonra eşimle konuştum, ilk başta trip atıyordu ama sonradan konuyu ona anlattım şuanda o da bana destek veriyor" diye konuştu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'den petrol hamlesi

ABD'den petrol hamlesi