20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Başkan Vidinlioğlu'ndan 'İlk Türk Kadın Mitingi' mesajı

Başkan Vidinlioğlu'ndan 'İlk Türk Kadın Mitingi' mesajı

Kastamonu Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi dolayısıyla bir açıklama yaptı. Vidinlioğlu mesajında, Kastamonu’da 3 bin den fazla kadının bir araya geldiği miting ile vatan topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde en ön safta yer alan Türk kadını, büyük bir gururla adını tarihe yazdırmıştır" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Vidinlioğlu'ndan 'İlk Türk Kadın Mitingi' mesajı

Kastamonu Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Esaret altında yaşamaktansa ölmeyi şeref olarak gören Türk Kadını’nın dünyaya meydan okuduğu 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi’nin 101’inci yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Kastamonu kadını 10 Aralık 1919 tarihinde gerçekleştirdiği İlk Türk Kadın Mitingi’yle Türk Kadını’nın sesi olmuş ve “Eğer hakkımız teslim edilmezse, evlâtlarımızın kanlarına kendi kanımızı karıştırarak erkeklerimizle aynı safta, dinimiz ve istiklâlimiz için öleceğiz’’ diyerek ülkemizin uğradığı zulme karşı serden de seve seve vazgeçeceklerini ilan etmişlerdir.

Vatana için evladından, eşinden vazgeçen Türk Kadını’nın dünyada eşi benzeri görülmemiş fedakârlığı Türk Milleti’nin ilelebet payidar kalacağının nişanesidir.

İstiklal Mücadelemizin sembol isimleri olan Şerife Bacı’nın, Halime Çavuş’un, Hafız Selman İzbeli ve isimli isimsiz nice kahramanlarımız milli ruhumuzun temelidir.  Kahramanlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.

Kastamonu’da 3 bin den fazla kadının bir araya geldiği miting ile vatan topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde en ön safta yer alan Türk kadını, büyük bir gururla adını tarihe yazdırmıştır.

Kastamonulu kadınların, 10 Aralık 1919 tarihinde gerçekleştirdiği “İlk Türk Kadın Mitingi” ile vatan, millet sevgisini, millî ve manevi değerlerimizi korumadaki hassasiyetleri tüm dünyaya duyurulmuştur.

Aradan geçen 101 yıl bizlere göstermiştir ki 10 Aralık 1919 tarihindeki o asil ruh hala canlıdır. Biz onların kahramanlıkları ve fedakârlıkları sayesinde bugün bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşıyoruz.

İlk Türk Kadın Mitingi’nin 101’inci yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan kahraman kadınlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, Kastamonu kadınının verdiği bağımsızlık mücadelesinin 101’inci yılını kutluyorum"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye 2020 yılında en çok bunları aradı! Google verileri paylaştı

Türkiye 2020 yılında en çok bunları aradı! Google verileri paylaştı